Voordeel van hout met een vingerlas

door Bas

Wilt u restafval van hout beter benutten, hout hoogwaardig kunnen gebruiken zodat u minder inkoopkosten heeft? Dan is het vingerlassen van hout de ideale oplossing. Vingerlassen is een houtverbinding van twee stukken hout die naadloos in elkaar passen.

Wat is vingerlassen?

Hout met een vingerlas houdt in dat twee losstaande stukken door middel van twee naadloos in elkaar passend freesfiguren met elkaar verbonden worden. Het freesfiguur is vaak in de vorm van een vinger vandaar dat deze techniek vingerlassen wordt genoemd. Door het toepassen van vingerlassen kunt u er zeker van zijn dat de houtverbindingen stevig, stabiel en van de hoogste kwaliteit zijn. Daarnaast is de houtverbinding ook kaarsrecht. Ook wordt de natuurlijke spanning van het hout vermindert door het gebruik van deze techniek. Het gevolg hiervan is dat hout minder snel buigt of krom trekt. Met het vingerlassen van hout heeft u kaarsrechte verbonden stukken hout die ook  de kwaliteiten van hout heeft behouden.

Just-in-time

U kunt bij hout met een vingerlas kiezen voor de Just-in-time methode. Dit houdt in dat de leverancier uw levering en de productie zodanig op elkaar afstemmen dat het niet nodig is om grote voorraden van ruw hout bij u op te slaan. Zij zorgen ervoor dat ze uw hout met vingerlas op het afgesproken tijdstip leveren. Het voordeel voor u is dat u lagere voorraadkosten kan realiseren. Dit is zeer efficiënt en kostenbesparend.

Minder inkoopkosten

Naast dat u kunt rekenen op kaarsrechte verbindingen en minder hoge voorraadkosten door een JIT levering heeft het voor u ook nog een ander voordeel. U kunt efficiënter met hout omgaan waardoor u kunt besparen op de hoeveelheid hout die u nodig heeft. Zo kunt u besparen op de inkoopkosten. Daarnaast is vingerlassen ook een duurzame techniek. Er kan voor een vingerlas elk soort resthout worden gebruikt. Stukken hout die langer zijn dan 20 cm kan door middel van vingerlassen opnieuw gebruiken. Hierdoor hoeft u minder weg te gooien. Ook als u lange balken nodig heeft hoeft u deze niet speciaal te bestellen. Met het gebruik van techniek vingerlassen kan deze elke gewenste maat gemaakt worden.

Heeft u interesse hout met een vingerlas? Kijk dan eens bij Bear Optima Wood. Zij staan graag voor u klaar en helpen u met het vingerlassen van hout.

Dit vind je vast interessant

Laat jouw mening horen