Walkie talkie voor professioneel gebruik

door Bas

Een walkie talkie is vooral onder kinderen populair als speelgoed. Vanaf een afstand kunnen ze eenvoudig met elkaar communiceren. Maar naast deze variant zijn er ook walkie talkies beschikbaar voor professioneel gebruik. Deze zijn steviger, hebben meer mogelijkheden en hebben daarnaast een groter bereik. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om eenvoudig en snel te communiceren met collega’s op de bouwplaats of tijdens grote evenementen.

Snelle communicatie

Een walkie talkie helpt jou om je snel te laten communiceren met je collega’s op de bouwplaats of tijdens een evenement. Dat is een stuk handiger dan elkaar steeds moeten bellen of een bericht sturen via Whatsapp. En dan is het nog maar de vraag of jij de betreffende persoon gelijk te pakken krijgt. Met een portofoon hoor je luid en duidelijk wanneer er bericht voor jou binnenkomt. Daarnaast draag je het apparaat bij je op een manier dat deze in je gezichtsveld blijft. Walkie talkies hebben een accu waarmee je de portofoon tot 10 uur lang achter elkaar kunt gebruiken. Let er wel op of het nodig is om een vergunning aan te vragen voor het gebruik van je portofoon.

Verschillende varianten

Een portofoon is niet slechts verkrijgbaar in één variant. Zo zijn er walkie talkies in simpele varianten  waarmee je alleen kunt communiceren vanaf een afstand. Maar er zijn ook smartportofoons te vinden. Hiermee kan je niet alleen audio, maar ook beeld verzenden. Op deze manier is het mogelijk om video te streamen met de ontvanger. Sommige modellen hebben zelfs een ingebouwde zaklamp. Wil je communiceren vanaf een grote afstand? Kijk dan goed naar het bereik van de portofoon. Snel een walkie talkie kopen? Online vind je een breed assortiment aan verschillende portofoons.

Houd je handen vrij

Wanneer je met je collega’s communiceert via een portofoon, wil je niet de hele tijd de walkie talkie in je handen hoeven houden. In dit geval is er een oplossing verzonnen in de vorm van een headset. Je klemt de walkie talkie aan je riem, voor de rest sta je via de headset gelijk in verbinding met de portofoon. Elk bericht hoor je dus gelijk via je oordopjes. Vergeet niet de knop in te drukken van de walkie talkie wanneer je antwoord wilt geven.

Laat jouw mening horen