Nieuwe vensterbanken in jouw woning

door Bas

Iedereen heeft ze bijna wel in huis, vensterbanken. De vensterbank is bevestigd bij het raam. Bij de een zijn ze wat breder dan de ander. De ene vensterbank heeft een mooi bewerkt profiel. Terwijl de ander een simpel en strak design heeft. Een vensterbank lijkt niet zo veel invloed te hebben op het interieur. Toch is die invloed meer dan wordt gedacht. En niet alleen de vensterbank zelf, ook wat er vervolgens mee gedaan wordt is bepalend. In deze blog volgt wat meer informatie over de vensterbank zelf. En verder nog wat tips over het stylen van de vensterbank.

Het uiterlijk

Een vensterbank kan naast mooi ook praktisch zijn. Je kunt er dingen opleggen, een soort van opbergruimte. Ook kunnen brede vensterbanken gebruikt worden als zitplaatsen. Heerlijk zitten in de nis van het raam op de vensterbank en uitkijken op de tuin. Er zijn diverse soorten vensterbanken. Het verschil zit hem voornamelijk in het soort hout. Zo kan de vensterbank een gewone effen plank zijn. Maar het kan ook een steigerhouten vensterbank zijn, dit geeft direct een stoer effect aan een kamer. Verder kunnen er allerlei soorten hout gebruikt worden. Elk soort past weer bij een andere stijl van wonen. Ook worden veel vensterbanken van steen gemaakt, dit kan in allerlei soorten zijn. Zo kunnen ze gemaakt worden uit diverse soorten marmer. Voor ieder wat naar zijn of haar smaak. Onder de vensterbank hangt in veel huizen een verwarming. Bij lage ramen kan de vensterbank boven de verwarming worden gebouwd. Plaats iets aan de voorkant van de verwarming. Zo heb je de verwarming weggewerkt en een brede vensterbank gecreëerd. Er zijn zoals blijkt, allerlei mogelijkheden met een vensterbank.

Tips voor het stylen 

Voor sommigen kan het lastig zijn om de vensterbank leuk te stylen. Zeker bij grote ramen is het een moeilijke taak. Hier volgen wat tips die ervoor kunnen zorgen dat de vensterbank mooi gestyled wordt.

  • Een vensterbank hoeft niet per se helemaal vol te staan. Wat kleine items bij elkaar verzameld kan ook al mooi zijn. Deze items kunnen kaarsen, wat kleine plantjes of een paar vaasjes zijn. Je kunt eventueel iets in het vaasje zetten.
  • Gebruik je de vensterbank als bank? Leg er dan wat mooie kussens op, een mooi plaid ernaast. Wat favoriete boeken en een paar kaarsen. Voilà een heerlijk plekje!
  • Op de kinderkamer kun je de boekjes in de vensterbank zetten. Koop er twee leuke boekensteunen bij. Het is praktisch en het ziet er bovendien leuk uit.
  • Bij een groot raam kun je twee grote bloempotten in de vensterbank zetten. Dit geeft een rustige, strakke uitstraling. Je kunt ook twee grote decoratie items gebruiken.

Deze blog laat zien dat een vensterbank naast mooi ook handig kan zijn. En verder dat er allerlei soorten vensterbanken zijn.

Dit vind je vast interessant

Laat jouw mening horen