5 dingen die niet mogen ontbreken in huis

door Bas

In het proces van bouwen en verbouwen is het ook belangrijk om niet alleen op de bouw te focussen, maar ook op de elementen in het huis. Hiermee zorg je ervoor dat je optimaal wooncomfort kunt creëren. In dit artikel staan 5 dingen die niet mogen ontbreken.

#1. Bio-ethanol haard

Voeg een vleugje luxe en comfort toe met een bio-ethanol haard in de woonkamer. Dit zijn haarden die niet alleen een stijlvolle toevoeging zijn, maar ook nog eens milieuvriendelijk. Deze haarden branden op bio-ethanol. Dat is een hernieuwbare brandstof die geen geur, rook of gas produceert. Dit is dus een hele mooie, sfeervolle en duurzame toevoeging in huis.

#2. Zonwering

De juiste zonwering is erg van belang voor de temperatuur in huis. Het zorgt er namelijk voor dat het in de zomer lekker koel blijft binnen en dat de warmte in de winter binnen blijft. Wist je namelijk dat 65% van de warmte verloren gaat door ramen en deuren? Het is daarom erg belangrijk om bijvoorbeeld te kiezen voor ritsscreens. Deze zijn verbonden aan de zijgeleider en heeft een isolerende werking. Ook zorgt de juiste zonwering voor meer privacy in huis én voor een stijlvolle uitstraling. Neem dit dus zeker mee bij de bouw en inrichting van je huis. Meer lezen? Bekijk hier meer. 

#3. Smart home systeem

Een smart home systeem mag niet ontbreken in huis. Stel hiermee gemakkelijk je verlichting, verwarming en beveiliging in op afstand met je telefoon. Hierdoor kan je alvast de verlichting en de verwarming lekker aandoen wanneer je thuiskomt. Daarnaast is het ook ideaal wanneer je het vergeten bent uit te zetten. Je kan gemakkelijk op afstand alles bedienen. Tip: stel ook spraakassistenten in, zoals Google Assistant. Hierdoor kun je binnen enkele zinnen jouw wens doorgeven. 

Afbeelding met keramiek, overdekt, houten, vaas

Automatisch gegenereerde beschrijving

#4. Relax plek

Een musthave in huis is toch wel een plek waar je even kunt ontspannen met een lekkere kop koffie of thee. Zorg daarom voor een mooie ingebouwde coffee corner waar je heerlijk kunt relaxen. Zet er een kwalitatief apparaat neer en nodig je vrienden een keer uit voor een koffie date. Haal de lekkerste koffie in huis en geniet met elkaar van een goed gesprek. 

#5. Keuken

Duurzaam leven wordt steeds belangrijker en ook in de keuken zijn er veel mogelijkheden om duurzamere keuzes te maken. Zorg bijvoorbeeld voor een inbouwkast waarbij je gemakkelijk afval kunt scheiden. Ontwerp deze ruimte op een manier dat je genoeg plek hebt om een aantal bakken neer kunt zetten. Hierdoor wordt afval scheiden heel gemakkelijk. 

Deze items zijn dus echte een waardevolle toevoeging aan iedere woning. 

Dit vind je vast interessant

Laat jouw mening horen