7 Tips voor het opknappen van een jaren 30 huis

by Bas

Huizen uit de jaren 30 zijn nog altijd erg in trek. Het zijn vaak karakteristieke woningen met veel authentieke details, die een nostalgische sfeer ademen. Denk aan paneeldeuren, een sfeervolle erker, hoge plafonds, glas-in-lood ramen en brede dak-overstekken. Maar wie een jaren 30 woning koopt, staat ook vaak voor de opgave om het huis aan te passen aan de wensen van de huidige tijd. Hoe pak je zo’n renovatie aan?

1 Goede voorbereiding

Wie handig is, kan misschien niet wachten om zelf aan de slag te gaan. Toch valt of staat je verbouwing vaak met een goede voorbereiding. Lees ervaringsverslagen van klussers die je voorgingen, want er komt vaak veel meer bij kijken dan je denkt.

2 Maak een realistische begroting

Het opknappen van een jaren 30 woning kan behoorlijk veelomvattend zijn en het is dan ook belangrijk om een goede begroting op te stellen. Het advies van professionals zoals Bouwbedrijf Laagland uit Eindhoven kan je helpen om een realistische inschatting te maken van de werkzaamheden en de kosten.

3 Bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring kan veel inzicht geven in de technische staat van het huis. Zeker als je van plan bent een jaren 30 woning te kopen, is het verstandig zo’n keuring te laten uitvoeren.

4 Vergelijk adviezen

Win op verschillende plekken advies in over de diverse aspecten van je verbouwing. Vergelijk de adviezen en kijk welke het beste bij jouw situatie passen.

5 De juiste materialen

Als je zelf gaat klussen, is het van belang om voor professionele materialen en gereedschap te zorgen. Investeren in goed gereedschap zal uiteindelijk zinvoller zijn dan aan de slag te gaan met goedkope alternatieven.

6 Besteed specialistische klussen uit

Bedenk vooraf goed welke klussen je zelf gaat doen, en wat je wil of moet uitbesteden. Het vervangen van de elektrische installatie of het installeren van een cv-installatie kan je bijvoorbeeld beter laten uitvoeren door een professional.

7 De volledige renovatie uit handen geven

Bij een grote verbouwing komt veel kijken. Je kunt dan ook overwegen de verbouwing uit te besteden aan een professionele partij. Bouwbedrijf Eindhoven biedt alle specialismen onder één dak aan, zodat je verzekerd bent van vakmensen die je woning vakkundig aanpassen aan de moderne tijd, zonder de charme van de jaren 30 uit het oog te verliezen.

You may also like

Leave a Comment