Wat zijn de beste sloten voor uw woning?

door Bas

Sloten worden tegenwoordig in tal van verschillende soorten aangeboden. Dit maakt het niet altijd even gemakkelijk om geschikte sloten te vinden voor het beveiligen van uw woning. Weet u bijvoorbeeld wat het verschil is tussen cilinderslot en bijzetsloten? In dit artikel vertellen we u meer over het beveiligen van woningen. Volgens een 24/7 slotenmaker uit Barendrecht verkijken veel woningbezitters zich op het belang van een goede woningbeveiliging. Zij kiezen bijvoorbeeld enkel voor goede sloten op hun deuren, waardoor ze onbewust een groot risico op een inbraak in huis lopen.

Naast goede sloten doet u er verstandig aan om een inbraakpreventiesysteem te installeren. Goede sloten maken de kans op een inbraak namelijk weliswaar kleiner, maar bieden geen weerstand meer als inbrekers eenmaal in uw woning zijn. Een geactiveerd alarmsignaal kan de inbrekers op dat moment alsnog afschrikken. De kans is namelijk groot dat de inbrekers zullen worden opgemerkt door omwonenden of voorbijgangers, die het alarm af horen gaan.

Goede sloten voor uw woningdeuren

De deuren van uw woning kunt u beveiligen met cilindersloten. Deze cilindersloten worden aangeboden als twee- en driepuntsloten. Het verschil zit hierbij logischerwijs in het aantal contactpunten wat een slot heeft met de deurpost. Des te meer contactpunten een slot heeft, des te veiliger deze logischerwijs ook is. Het is zodoende verstandig om voor driepuntsloten te kiezen als u de sloten op uw deuren laat vervangen. Zorg er hierbij altijd voor dat u sloten kiest met een anti-kerntrekcilinder. Kerntrekken is een veelvoorkomende inbraakvorm, waardoor u hier goed tegen beveiligd wilt zijn.

Sloten voor ramen in huis

Naast goede deursloten, zijn ook raamsloten van een hoge kwaliteit essentieel. Kies bijvoorbeeld altijd voor bijzetsloten, in plaats van bijvoorbeeld pensloten. Bijzetsloten kunt u kopen als opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat u heeft afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn. Kies bijvoorbeeld voor insteeksloten als u een raam met een relatief dik kozijn heeft. Een oplegslot is ideaal voor sloten met een dun kozijn, die naar buiten toe geopend worden.

Tip: schaf altijd sloten aan met een hoge SKG-rating. Deze rating geeft aan in welke mate de sloten een vertragende werking op een inbraak in huis hebben.

Dit vind je vast interessant

Laat jouw mening horen