Intersteel: al meer dan een eeuw passie voor deurbeslag

by Bas

Tot voor kort was de meer dan een eeuwoude passie en expertise van Intersteel op het gebied van raam- en deurbeslag te zien in hun eigen slotenmuseum. Hier lag een grootschalige collectie oude sloten en antieke slotensets, sleutels en deurkrukken tentoongesteld, die van grote waarde is voor de evolutie van deurbeslag. Deze antieke stukken dienen voor veel huidige designers namelijk als inspiratiebron voor nieuwe ontwerpen, wat resulteert in een opvallend assortiment deurbeslag van Intersteel, dat up-to-date is met de laatste trends op het gebied van interieurdesign.

Rijke geschiedenis van het familiebedrijf

Intersteel is een autoriteit op het gebied van deurbeslag. De geschiedenis van het bedrijf gaat immers al meer dan een eeuw terug. In 1903 besluit de familie Van Leeuwen vanwege hun passie voor bouw- en interieurbeslag hun eigen bedrijf op te richten. Vanuit Van Leeuwen Agenturen treedt de familie eerst veelal op als agent van exclusief bouw- en interieurbeslag, totdat ze in de jaren ’70 zelf beginnen met het ontwikkelen van deurkrukken, raamsluitingen en andere accessoires, onder de naam Van Leeuwen International. In 1995 vindt er nog één naamswijziging plaats. Het bedrijf gaat gewoon verder met het produceren van deurbeslag, maar dan onder de merknaam Intersteel.

Intersteel Deurbeslag

Het Intersteel deurbeslag wordt vervaardigd uit duurzame materialen en staat bekend om de hoge kwaliteit en uitstekende afwerking. Dit is met name te danken aan het belang wat het team van Intersteel hecht aan het testen van duurzaamheid en functionaliteit. Een deurkruk gaat per dag namelijk vaker door onze handen dan we dat zelf beseffen en moet dus wel wat kunnen hebben. Daarom voert het bedrijf uitvoerige duurzaamheidtests uit op hun deurkrukken. Ook hun veiligheidsbeslag wordt uitvoerig getest, zodat het van het SKG-keurmerk kan worden voorzien. Met het SKG-keurmerk ben je ervan verzekerd dat het raam- en deurbeslag van Intersteel goed functioneert op het gebied van inbraakwering. Verder is bedrijf continu in ontwikkeling en werkt het met verschillende, toonaangevende architecten samen aan nieuwe ontwerpen. Zo heeft Intersteel samen met Arjan Moors en Erik Munnikhof twee exclusieve lijnen deurbeslag op de markt gebracht, die zich kenmerken door de hoogwaardige kwaliteit en het bijzondere design. Het bundelen van kennis en expertise op beide vlakken, zorgt ervoor dat het deurbeslag van Intersteel uitblinkt in zowel functionaliteit als design. Van vintage & retro tot modern & strak… of juist landelijk & klassiek: Intersteel heeft voor elke woonstijl een speciaal ontwikkelde lijn deurbeslag. En deze stijlen zijn niet alleen van toepassing op het deurbeslag. Ook raamkrukken, (meubel)grepen en accessoires worden in deze designs geproduceerd, waardoor de consument zijn of haar gehele interieur op fraaie wijze met elkaar kan verbinden.

Intersteel: al meer dan een eeuw passie voor deurbeslag

Stijlvol assortiment in deurbeslag

Intersteel heeft een enorm groot assortiment aan deurbeslag en hang- en sluitwerk. Van stijlvolle, trendy deurkrukken tot aan ijzersterke scharnieren en schuifdeursystemen. Het bedrijf heeft overal aan gedacht om het hun klanten zo makkelijk mogelijk te maken om ramen en deuren optimaal te kunnen gebruiken en beveiligen. Maar het draait voor Intersteel bij de productie van hun assortiment niet alléén om functionaliteit en design.

CO2 reductie in deurbeslag

Of we nu in de supermarkt boodschappen doen of deurbeslag online kopen; we vinden het steeds belangrijker om duurzaam te leven en bewuster te consumeren. Ook steeds meer grote bedrijven dragen hun steentje bij aan een duurzame toekomst. Door stil te staan bij verschillende thema’s werkt Intersteel, zowel uit ecologisch als maatschappelijk oogpunt, óók aan een betere toekomst. Daarbij heeft het bedrijf stappen gezet om in vier jaar tijd de CO2-uitstoot met 40% te verminderen. Om dat doel te bereiken heeft Intersteel zich in 2022 aangesloten bij de Alliantie Klimaatactie. Eén van de manieren om hun doelstelling te behalen is door efficiënter gebruik te maken van energie.

Honderd jaar oud en tóch van deze tijd

Hoewel Intersteel al meer dan 100 jaar mee gaat, is het bedrijf allesbehalve ouderwets. De decennialange passie en ervaring, gecombineerd met de drive om steeds te innoveren en op een duurzame manier functioneel en stijlvol deurbeslag te produceren, maakt van Intersteel een opvallende speler in de branche die meegaat met zijn tijd. Consumenten die op zoek zijn naar kwalitatief hoogstaand, eigentijds en duurzaam deurbeslag kunnen bij Intersteel dus hun hart ophalen.

You may also like

Leave a Comment