Je rolluiken bedienen met een app, het kan!

by Bas

Tegenwoordig is bijna alles digitaal en online. De Google Home is net uitgebracht in het Nederlands en zo zijn er nog veel meer voorbeelden waarmee het leven u gemakkelijk gemaakt wordt door digitalisering. Een van die voorbeelden is het bedienen van uw rolluiken met een app. Hoe dat werkt en waarom dat zo voordelig is, leggen wij u uit in dit artikel.

Smart home

In een smart home kunt u bijna alle elektrische apparaten met elkaar verbinden. Dat zorgt vooral voor veel gemak. In een smarthome heeft u een centraal systeem waar alle apparaten op zijn aangesloten, zoals bijvoorbeeld een beveiligingscamera en de verwarming. Die bedien je met een app op je smartphone of tablet. Wat u misschien niet wist voor het lezen van dit artikel is dat u uw rolluiken ook kunt aansluiten op dit systeem.

Voordelen

Het aansluiten van uw rolluiken op het smart home systeem heeft grote voordelen. Welke voordelen dat zijn noemen we hieronder voor u op.

  • Het is ten eerste bevorderend voor de beveiliging van uw huis om uw rolluiken te kunnen bedienen met een app. Gesloten rolluiken zijn voor inbrekers een signaal om niet te proberen bij dat huis in te breken. Ze weten dat het moeilijk en soms zelfs bijna onmogelijk is om daar doorheen te komen. Vaak monitoren inbrekers een huis als ze vermoeden dat de bewoners op vakantie zijn. U kunt vanaf een afstand uw rolluiken openen en sluiten waardoor het lijkt of er iemand thuis is.
  • Een ander voordeel is dat u nooit meer na hoeft te denken over het sluiten van de rolluiken. Dat komt omdat u op elk moment vanaf elke locatie, met uw smartphone of tablet, de rolluiken kunt sluiten. U kunt zelfs instellen om de rolluiken op vaste tijden te laten openen en sluiten. Zo hoeft u er helemaal geen aandacht meer aan te besteden.
  • Gemak is eveneens een groot voordeel van het sluiten van uw rolluiken met een app. Als u bijvoorbeeld slecht ter been bent, of simpelweg uw bed niet uit wil, de rolluiken kunnen met een druk op de knop gesloten worden.

Rolluiken kopen

In principe kunnen alle elektrische rolluiken aangesloten worden op het smart home systeem. U kunt er zelfs voor kiezen om alleen uw rolluiken te automatiseren. Om u een beeld te geven van de verschillende rolluiken noemen wij hieronder de twee varianten op.

  • Er zijn aluminium rolluiken. Dit zijn duurdere rolluiken maar ze zijn wel duurzamer. Aluminium rolluiken zijn een investering omdat ze tientallen jaren meegaan. Eveneens beschermen deze rolluiken beter tegen inbraak.
  • De andere soort is kunststof rolluiken. Dit zijn relatief gezien goedkope rolluiken maar beschermen niet zo goed tegen inbraak als de aluminium variant. Als u bijvoorbeeld alleen op zoek bent naar rolluiken voor zonwering kunt u voor deze variant kiezen.

Om een beter beeld te krijgen van de prijzen van rolluiken, kunt u bij verschillende aanbieders een offerte aanvragen. Dat geeft een beter beeld van de prijzen van uw rolluiken omdat het uiteindelijk aan de raamgrootte en aan de hoeveelheid ramen ligt wat de prijs wordt.

You may also like

Leave a Comment