Jouw kamer en suite

by Bas

Een kamer en suite, wellicht dat je nu denkt: hé, dat ken ik wel. Maar wellicht dat je ook geen idee hebt waar ik het over heb. Een kamer en suite is de combinatie van een voor-en achterkamer, die vaak worden gescheiden door middel van een of twee elegante (schuif)deuren. Hierbij is de voorkamer veelal bedoeld als een plek om de gasten van het huis te ontvangen en is de achterkamer meer bedoeld voor familiegelegenheden. Dus een plek waar de eetkamer, studiekamer of woonkamer zich bevinden. Tegenwoordig zijn de kamer en suites vooral esthetisch bedoeld en zien we deze ook steeds vaker terugkomen. In deze blog zal ik de verschillende stijlelementen van een kamer en suite beschrijven.

Een kamer en suite is niet compleet, zonder dat je hierbij bijpassende plinten en deurlijsten hebt. Plinten komen, eveneens als deurlijsten, in van allerlei soorten en maten. Hierbij is het belangrijk dat de juiste plint aansluit bij jouw kamer en suite. Zo hebben gladde hoge plinten een andere uitstraling dan lage monumentenplinten.

Bij jouw plintkeuze zijn er een aantal elementen die slim zijn om in het achterhoofd te houden:

  • Het soort kamer en suite dat je wil hebben
  • Je smaak
  • De mogelijkheden binnen je huis;

Kast elementen

De kast elementen zijn veelal net zo authentiek als de volledige kamer zelf. Zo zijn de achterwanden voorzien van kraaldelen, zijn er keeplatten aanwezig voor verstelbare legplanken, zijn de deuren voorzien van een ebbenhouten knop en hebben de schuifdeuren aan de sluitkant een sluitlat.

Glas in lood

Het glas in lood is een van de belangrijkste elementen in een kamer en suite. Het glas helpt bij het creëren van maximale lichtopbrengst in de toen zo lange doorzonkamers. Hiermee kun je de meest mooie creaties creëren met behulp van: monumentenglas, facetglas of kathedraalglas.
Zoals je kan lezen zijn er nogal wat elementen belangrijk als het gaat om een kamer en suite. Meer weten, kijk dan eens op de website van mooie en suites.

You may also like

Leave a Comment