Funderingsonderzoek laten uitvoeren

door Bas

Wanneer weet je of je een funderingsonderzoek moet laten uitvoeren? Het kan zijn dat jouw (potentiële) woning zich in een risicogebied bevindt. Daardoor kun je last hebben of gaan krijgen van verzakkingen, scheuren in muren, scheefstand of andere funderingsproblemen. Dit wil niemand en daarom kun je een deskundig funderingsonderzoek laten uitvoeren zodat een bedrijf de kwaliteit van de huidige fundering kan onderzoeken en daar eventueel stappen op kan gaan ondernemen. Zo weet je in ieder geval zeker dat je geen woning koopt of eventueel verkoopt met funderingsproblemen.

Hoe gaat een funderingsonderzoek in zijn werk?

Een funderingsonderzoek is een uitgebreid en indicatief onderzoek dat de status van de huidige fundering onder de loep neemt. Tijdens dit onderzoek wordt er ook gekeken naar het verleden van de woning. Zijn er verbouwingen geweest bijvoorbeeld en hoe zit het met het grondwaterpeil? Er zullen diverse metingen verricht worden in en om de woning om een goed kwaliteitsrapport op te stellen. Dit funderingsonderzoek zal door een funderingsspecialist worden uitgevoerd die op basis van de uitkomst van het rapport een beoordeling zal geven. Het kan zijn dat de fundering nog prima is en geen onderhoud nodig heeft, maar het kan ook zomaar zijn dat er funderingsherstel nodig is.

Wat houdt funderingsherstel in?

Als er uit het rapport van het funderingsonderzoek blijkt dat er herstelwerkzaamheden nodig zijn, zullen er experts ingeschakeld worden die dit op zich gaan nemen. Funderingsproblemen mogen niet onderschat worden en moeten goed hersteld worden zodat de woning er weer voor lange tijd tegenaan kan. Het is vaak een hele klus om funderingsherstel uit te voeren, maar wel noodzakelijk. Laat je altijd goed informeren over de werkzaamheden zodat je niet voor onvoorziene kosten komt te staan. Funderingsherstel is maatwerk dat volgens diverse richtlijnen moet gebeuren.

Denk je last te hebben van een probleem met de fundering? Wacht dan niet te lang en schakel experts in die jou kunnen helpen bij het begeleiden van het proces. Zo ontvang je vaak een op maat gemaakte oplossing die zorgt dat de waarde van jouw woning behouden of verhoogd wordt.

Dit vind je vast interessant

Laat jouw mening horen