DIY Meubels

by Bas

Een super toffe trend voor bij jou in huis zijn de ‘Do It Yourself meubels’. Ze zijn er in alle vormen, maten en moeilijkheidsgraden. Het kan ook nog eens een hoop geld schelen als je je eigen meubels maakt. Of je nu twee linkerhanden hebt of twee rechterhanden, jij kunt die bijzondere, aparte en opvallende meubels maken die leiden tot gesprekstof. Maar hoe maak je nou een DIY meubel en waar kun je allemaal aan denken? We zetten een paar voorbeelden voor jou op een rij.

Unieke zelfgemaakte loungebank

Wat dacht je van een zelfgemaakte loungebank voor buiten? Normaal gesproken zou je naar de praxis of naar de gamma gaan, maar je kunt ook zelf een prachtige loungebank op maat maken.

Je begint met het verzamelen van een aantal pallets. Deze stapel je per twee op elkaar en timmer je met behulp van een spijker aan elkaar vast. Wil je een lange loungebank? Plaats dan meerdere pallets naast elkaar. Je kunt de bank zelfs nog een kleur naar keuze geven. Pak vervolgens een oud matras, maak hier een hoes om heen en leg deze op de vastgetimmerde pallets. Zet de loungebank op de gewenste plek en jij hebt een one of a kind loungebank.

DIY Kapstok

Nu is een loungebank wel direct een groot meubelstuk. Je kunt ook kleiner beginnen. Wat dacht je van een kapstok van drijfhout? Zoek langs de kust naar een mooi stuk drijfhout. Laat deze drogen en schuur hem een klein beetje op. Schroef er vervolgens kledinghaken op en je hebt een prachtige originele kapstok. Hoe simpel kan het zijn?

De gestapelde boekenkast

Mis je nou net een klein beetje opslagruimte of is je boekenkast te klein geworden? Met deze simpele DIY boekenkast is dit zo opgelost. Start met het vinden van een aantal houtenkratjes, afhankelijk van hoe groot de kast moet worden. Schuur deze op en geef ze de kleur die bij jou past. Schroef de kratjes vervolgens aan elkaar vast en plaats hem op de gewenste plek. Sjouw al je boeken naar de kast en geef ze een mooi plekje.

Voorbeelden zoeken

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van wat je allemaal zelf kunt maken. Wil je nou meer ideeën of inspiratie op doen? Neem dan een kijkje op Pinterest. Zoek ‘DIY meubels’ op en kom de meest unieke meubelstukken tegen. Vaak kan je hier ook een handleiding vinden hoe je de meubels kunt maken.

You may also like

Leave a Comment