De behangtrends voor 2017

door Bas

Ben je uitgekeken op die saaie, effen muur? Of wil je een keer wat anders? Ga aan de slag met behang. Behang is weer helemaal terug van weggeweest. In een handomdraai creëer je er een geheel nieuwe sfeer mee in huis. Maar wat zijn de trends voor 2017? We zetten er een aantal op een rij.

Industrieel behang

De industriële look is ontzettend populair. Ook met behang is het mogelijk om de industriële sfeer na te bootsen. Er zijn veel variaties mogelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een grijze betonlook of een houtdessin? Uiteraard behoort ook de stenen muur print en metaal- en ijzerbehang tot de industriële look. Er zijn talloze behangmogelijkheden om de industriële sfeer in huis te halen.

Jaren ‘50

Ook behangprints met een knipoog naar de jaren ’50 zijn populair. Denk hierbij aan prints met ronde vormen en opvallende patronen. Ook de polka dot is terug van weggeweest. Deze stijl geeft een vrolijke en zachte uitstraling aan de ruimte.

Into the wild

Gek op dierenprints? In 2017 kun je helemaal los gaan met de trend Into the wild. Hoewel een tijger- of panterprint aan de muur wellicht wat extreem klinkt, zijn er ook talloze minder extreme opties om mee te gaan in deze trend. Combineer de print bijvoorbeeld met een lichte kleur en natuurlijke materialen voor een rustige balans of kies bijvoorbeeld voor een effen dierenprint.

Pastel

Liever geen dessin? Ga voor een effen behang in een pastelkleur. Denk hierbij aan zachtroze, lila, groen, lichtgeel en lichtblauw. Deze kleuren geven een harmonieuze en ontspannen sfeer waardoor je helemaal tot rust komt.

Denim

Dit jaar riep Flexa de kleur Denim Drift uit tot Kleur van het Jaar. Een tijdloze en verfijnde kleur die je veelvuldig kunt toepassen. Niet alleen zien we deze blauwgrijze tint terug in behang en verf, ook in meubels en accessoires komt deze trend veelvuldig voor.

Wat is jouw favoriete behangtrend?

Dit vind je vast interessant

Laat jouw mening horen