Gri-sport werkschoenen, je voeten verdienen het!

by Bas

Toen ik las dat Grisport ooit begonnen is met het maken van wandelschoenen, begreep ik meteen dat de logische volgende stap het creëren van goede, degelijke werkschoenen zou zijn. De basis is immers hetzelfde: een veilig en stevig omhulsel, die je voeten gedurende langere tijd optimale ondersteuning bieden. Mijn ervaring met mijn wandelschoenen is dat, hoewel de gemiddelde wandel- en dus ook de werkschoen behoorlijk aan het gewicht zitten, je nauwelijks merkt dat je ze draagt en dus niet extra vermoeiend zijn voor je zo dierbare voeten.

De Grisport werkschoen

Hoewel elke schoen, die je naar je werk draagt, beschouwd kan worden als een werkschoen, vallen de schoenen van Gri-sport in een iets andere categorie. Het verschil ligt hem vooral in de toegevoegde eigenschappen, bedoeld om comfort en veiligheid te verhogen.

Veiligheid

Zo is er meestal sprake van een versterkte neus (kunststof of staal) om de voorvoet te beschermen tegen stoten. Daarnaast kan de zool verstevigd zijn (kevlar) om het van onder binnendringen van scherpe voorwerpen te voorkomen en/of is de schoen bewerkt om vochtafstotend of zelfs vochtdicht te zijn. Dat betreft niet alleen water, maar ook andere schadelijke en bijtende vloeistoffen. Werkschoenen kunnen zelfs antistatisch gemaakt worden.

Comfort

Vooral het materiaal is hier van belang en dat is meestal leer, waarbij er een keuze mogelijk is tussen hoge en lage schoenen. Overigens kun je ook gaan voor heel hoge, maar dat valt dan weer onder de categorie werklaarzen.

Voor voldoende draaggemak is de perfecte pasvorm nodig en dat is iets dat Grisport voortdurend bezig houdt. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan de vorm en dikte van de zool met de mogelijkheid tot inlegzolen. De hiel is gesloten en de hakken energie-absorberend, waardoor een soepele gang gewaarborgd wordt.

Geloof me, net als bij wandelen wil je niets liever dan dat op het eind van de dag je voeten nog net zo fris aanvoelen als aan het begin. Dat zal zelden lukken, maar de Grisport werkschoen doet er alles aan om dat zo goed mogelijk te bewerkstelligen.

Leave a Comment