Betonvloeren: makkelijker wordt het niet

by Bas

Vloeren kunnen behoorlijk onderhoudsintensief zijn. Hout krast snel en moet regelmatig behandeld worden, tapijt trekt stof en vlekken aan en linoleum ziet er vaak niet zo mooi uit. Gelukkig is de meest onderhoudsvriendelijke vloer ook de meest hippe vloer van dit moment: de betonvloer. In dit artikel zullen we de voordelen van deze vloeren noemen. Heb jij al eens nagedacht over het nemen van een betonvloer? Het is misschien niet het eerste waaraan je denkt, maar deze vloer wordt steeds populairder.

Onderhoud van de betonvloer

Zoals gezegd zijn betonvloeren heel makkelijk in het onderhoud. Maar hoe onderhoud je ze precies? Als je vloer net gelegd is, is het verstandig om hem regelmatig in te vetten met bijenwas. Dit zorgt voor een beschermlaagje, waardoor vlekken later geen kans meer hebben. Op het moment dat er een vlek gemaakt wordt, veeg het dan direct af met voldoende water en een pH-neutrale zeep. Let er op dat je geen zure schoonmaakmiddelen gebruikt, zoals azijn en citroen. Deze producten bijten zich in de vloer en hierdoor kunnen vlekken ontstaan. Als je je vloer aan het begin goed onderhoudt, heb je daarna een hele fijne vloer. Hij is makkelijk te stofzuigen en je hebt nauwelijks last van krassen.

Mogelijkheden

De ene betonvloer is de andere niet. Er zijn heel veel verschillende opties, dus doe onderzoek voordat je een keuze maakt. Kies bijvoorbeeld voor een mooie afwerking van je betonvloer. Dit geeft je vloer al direct een beschermlaag en laat hem ook nog eens mooi stralen. Dit kan voor verschillende afwerkingen kiezen. Zo is er een transparante afwerking, waardoor het beton zijn ruwe karakter houdt. Dit wordt ook wel coating genoemd. Ook hierin heb je verschillende varianten, waaronder een bio-variant. Zo ben je ook nog eens milieubewust bezig. Ook in de winter kun je prima met een betonvloer uit de voeten. De vloeren kunnen namelijk makkelijk gecombineerd worden met vloerverwarming.

Oh so stylish!

Als je vloer eenmaal ligt en de afwerking klaar is, kan het genieten beginnen. Een van de leukste dingen van elke grote verandering in huis, is de styling. De betonvloer ziet er heel erg stoer uit, dus het is een goed idee om daar rekening mee te houden. Kies voor strakke lijnen en frisse kleuren in je interieur. Combineer de vloer bijvoorbeeld met bruin leer en mooie planten. Ook de kleur mosterd doet het heel goed met de grijze vloeren. Doe inspiratie op online en in magazines en kies voor de hipste stijl van dit moment.

You may also like

Leave a Comment