Hoe onderhoud je een PVC vloer?

by Bas

Het onderhoud aan je vloer is erg belangrijk. Door het goed onderhouden van je vloer gaat deze ook langer mee. Bij PVC vloeren is het belangrijk dat je vlekken meteen verwijdert. Dit voorkomt dat ze in de vloer trekken en dat wil je niet. Een PVC vloer is gemakkelijk te onderhouden. In deze blog lees je hoe je de vloer zo schoon en mooi mogelijk houdt.

Tips voor schoonmaken

Hieronder zijn een aantal tips te zien die ervoor zorgen dat je vloer als nieuw blijft.

  • Plaats een goede deurmat bij de voordeur tegen inloop van vocht en vuil.

Een deurmat zorgt ervoor dat gasten hun schoenen kunnen schoonvegen voordat ze naar binnen gaan. Hierdoor voorkom je dat er veel troep op de vloer terechtkomt, wat de beschermlaag kan aantasten.

  • Een schoonloopmat bij de voordeur werkt het best als de mat minimaal 1.20 diep is. Een voordeur gaat meestal naar binnen open, dus het is belangrijk dat je op de mat kunt blijven staan als je de deur dicht doet.
  • Let er bij een mat op dat deze een schraap en vochtfunctie heeft.
  • Plaats viltjes onder je meubilair en verschuif geen zware meubelen.
  • Plaats zachte wieltjes onder je bureaustoel.
  • Dweil gemorste vloeistof zo snel mogelijk op. Hiermee voorkom je dat de vloeistof permanent in de vloer blijft zitten.

Dagelijks onderhoud

Het dagelijks onderhoud kun je doen met een dweil of stofzuiger met een zachte borstelmond. Dweil één keer per week de vloer met lauw water en een geschikt reinigingsmiddel. Kijk voor dosering naar de gebruiksaanwijzing van het reinigingsmiddel. Onderhoud ook de inloopmatten door deze buiten uit te kloppen en te stofzuigen.

Periodiek onderhoud

Het is aan te bevelen om een keer per jaar periodiek onderhoud uit te voeren. Dit zorgt ervoor dat dat er weer een nieuwe beschermlaag op de vloer wordt aangebracht. De procedure is afhankelijk van het gebruikte onderhoudsproduct. Hoe vaak periodiek onderhoud uitgevoerd moet worden is ook afhankelijk van de gebruiksintensiteit en de hoeveelheid vuil die telkens mee naar binnen worden gehaald.

Voorkom krassen op uw vloer 

Om krassen te voorkomen is het handig om stoelpoten, tafelpoten en andere meubelen die je regelmatig verschuift te voorzien van viltjes. Door viltjes onder de poten te doen komen er geen krassen op de vloer door de scherpe poten.

Gebruik een stofzuiger met een stofzuigermond met borstel. Hierdoor schuur je niet met de harde kant van de stofzuigermond op de vloer. Je kunt de vloer ook af en toe dweilen. Doe dit wel met voorschreven schoonmaakmiddelen. Er zijn speciale schoonmaakmiddelen te koop voor PVC vloeren. Het is ook het beste om bloempotten op een schotel te zetten en niet direct op de vloer. Dit voorkomt vlekken door een lekkende bloempot.

You may also like

Leave a Comment