Benut je garage optimaal

by Bas

Je kunt je je vast nog voor de geest halen hoe je garage was de eerste keer dat je binnenkwam. De kans is groot dat er in de loop der jaren flink wat spullen in de garage zijn bijgekomen. Misschien wel zoveel, dat het nu af en toe een behoorlijke speurtocht is geworden om spullen te vinden. Zonde, lees hier tips over hoe je het optimale uit je garage haalt.

1. Deel je garage op in thema’s

Een garage wordt vaak gebruikt als een manusje van alles. Wil je spullen niet in huis opbergen, dan leg je het in de garage. Alle spullen zijn op te delen in thema’s die je op diverse momenten in het jaar nodig hebt. Tuinierspullen gebruik je voornamelijk in de zomer, wintersport spullen in de winter. Ligt alles door elkaar dan is het ieder keer zoekwerk. Kortom, maak een indeling in je garage waar je welk thema wilt opbergen. Iedereen heeft snel de spullen gevonden zonder de hele garage overhoop te halen.

Tip: Let bij de indeling ook op praktische punten, bijvoorbeeld waar je stroompunten zitten en waar je die nodig hebt. Wanneer dit niet uitkomt met je planning kan je natuurlijk altijd een elektricien andere stroompunten laten aanleggen, maar handiger is om er van te voren al rekening mee te houden.

2. Hang spullen aan de muur en het plafond

Heb je de thema’s, zorg dan dat iedere plek overzichtelijk blijft zodat je spullen makkelijk kunt vinden. Maak houten opbergwanden, bijvoorbeeld van een bedplaat met al gaten erin, en monteer hier haken in. Een houten bord voor als je klusgereedschap, een houten bord voor al je tuingereedschap, een houten wand voor al het buitenspeelgoed, een houten bord voor de wintersport etc. Of monteer een pallet aan de wand waar je alle bezems of andere langwerpige voorwerpen in kunt stallen. Het optimaliseren van je garage hoeft niet veel geld en moeite te kosten.

Aangezien je in de garage ook niet veel doet met je plafond, is dit ook een ideale ruimte om spullen op te bergen. Let wel op dat je je garagedeur niet in de weg zit. Hang bijvoorbeeld grote pvc buizen aan het plafond waar je planken of andere langwerpige voorwerpen in kunt schuiven.

3. Maak een uitklapbare werkbank

De garage wordt ook vaak gebruikt om te klussen. Voor klussen is een werkbank wel erg handig. Het nadeel is alleen dat een werkbank veel ruimte in beslag neemt en het gauw een rommel wordt. Een uitklapbare werkbank biedt hier uitkomst. Doordat je na je klus de werkbank wilt opklappen moet je eerst al je gemaakte rommel opruimen.

You may also like

Leave a Comment