Zelf een muur glad maken

door Bas

Wil je een muur glad maken in je woning? Er zijn verschillende manieren om dit aan te pakken. De goedkoopste manier om wanden glad te maken is door een dunne laag stucwerk aan te brengen op de muur. Dit kun je eenvoudig zelf doen met het middel MuurGlad. Je brengt MuurGlad aan met een verfroller dat vervolgens met een MuurGlad Strijker glad gestreken kan worden. In dit artikel leggen we in stapsgewijs uit hoe je te werk gaat.

1. Voorbehandeling

Voordat je aan de slag kunt gaan met het stucwerk is het belangrijk om de wand(en) eerst schoon te maken, zodat ze vet-, stof- en vlekvrij zijn. Zijn er oneffenheden op de wand die uitsteken, dan kun je deze wegschuren of met een plamuurmes afsteken. Eventuele gaatjes of beschadigingen in de muur zijn weg te werken met een vulmiddel.

2. MuurGlad aanbrengen

Na de juiste voorbereiding is het nu tijd om MuurGlad aan te brengen op de wand. Roer het middel goed door voor gebruik. Vervolgens kun je het product rechtstreeks uit de emmer aanbrengen op de muur. Hiervoor gebruik je de MuurGlad Roller. Maak verticale banen, gevolgd door een horizontale beweging. Voor een optimaal eindresultaat eindig je weer met een verticale rolbeweging.

3. Gladstrijken

Met de speciale MuurGlad Strijker strijk je nu eerst het onderste deel van de muur. Werk van beneden naar boven in verticale richting. Vervolgens strijk je de gehele wand glad van boven naar beneden. Doe dit eveneens in verticale banen. Houd bij het gladstrijken van de muur altijd het handvat zo dicht mogelijk bij de muur en oefen weinig druk uit voor het beste resultaat.

4. Glad afwerken

Na c.a. 8 tot 12 uur is MuurGlad volledig droog. De muur is nu klaar voor de afwerking, zoals schilderen of behangen. Voordat u gaat schilderen is geen voorstrijk nodig.

Dit vind je vast interessant

Laat jouw mening horen