Verwisselen van decoupeerzaagbladen

by Bas

Het verwisselen van decoupeerzaagbladen is heel eenvoudig, als je weet hoe het precies werkt. Er zijn namelijk diverse bevestigingsmanieren, welke per decoupeerzaag verschillen. Denk hierbij aan decoupeerzaagjes, welke worden vastgezet door middel van een inbussleutel. Echter zijn er ook eenvoudige klik-systemen, welke met name terugkomen bij de merken: Festool, Makita en Bosch. Hiermee is het vervangen van decoupeerzaagbladen een fluitje van een cent. Toch komen de wat oudere bevestigingstechnieken nog steeds terug. Denk hierbij aan de merken Ferm en Top Craft.

Handige tips voor decoupeerzaagbladen verwisselen

Per machine is de zaagwissel weer verschillend. Het blijft daarom altijd belangrijk om de handleiding door te lezen. Hierin staat precies vermeld hoe de wissel werkt. Over het algemeen is het wisselen van een zaagblad niet geheel moeilijk, maar toch kan het door omstandigheden voorkomen dat het zaagblad breekt. En dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen.

Wanneer je voor een langere tijd zaagwerkzaamheden hebt verricht, dan is het belangrijk om rekening te houden met de temperatuur van het decoupeerzaagblad. Door wrijving wil deze nog weleens heet worden. Wacht dus altijd na het zagen even, voordat je het zaagblad gaat verwisselen.

Er zijn verschillende soorten decoupeerzagen, en dus ook verschillende type zaagjes. Zo kan er een onderscheid worden gemaakt tussen de T- en U-zaagjes. Houd hier dus rekening mee. Want een verkeerde zaagje kan je machine beschadigen

Tenslotte is het belangrijk om het zaagjes zodanig af te stellen, dat deze op een correcte manier de zaagwerkzaamheden kan verrichten. Bij de wat professionelere merken, zorgt een wieltjes ervoor dat het zaagblad op zijn plek blijft.

Nieuw Decoupeerzaagblad kopen?

Net als de decoupeerzaagmachine zelf, kun je de decoupeerzaagbladen eenvoudig online bestellen. Online heb je namelijk een groter assortiment, waardoor je eenvoudig en snel kunt vergelijken. Ook is er over het algemeen sprake van aanbiedingen. Hiermee bespaar je veel geld op de aanschaf van de juiste decoupeerzaagbladen.

You may also like

Leave a Comment