Wat is waterproof schuurpapier?

door Bas

Wil je gaan schuren? Dan heb je de keuze uit diverse soorten schuurpapier. Denk hierbij aan handschuurpapier, maar ook aan schuurpapier voor schuurmachines. In dit geval gaat het meestal om papier, wat scheurt en op een gegeven moment kapot is. Gelukkig is dit niet bij elk papier het geval. Zo bestaat er bijvoorbeeld waterproof schuurpapier. Dit watervaste schuurpapier is, zoals de naam al aangeeft, bestand tegen water. Je kunt dit schuurmiddel daarom eenvoudig uitwassen met water, zonder dat het kapot gaat. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van dit soort schuurpapier en waarvoor gebruik je het precies? Lees dan snel verder.

Voordelen waterproof schuurpapier

In dit geval vergelijken wij waterbestendig schuurpapier met normaal handschuurpapier. Hieronder wordt in een opsomming de voordelen beschreven:

  • Wanneer het papier water heeft opgenomen, is het resultaat groter. Je kunt dan met meer precisie schuren.
  • Het is steviger.
  • Nat schuren gaat sneller, dan normaal schuren.
  • Het schuurstof, wat tijdens het schuren vrijkomt, wordt grotendeels opgevangen.
  • Het te schuren oppervlak, wordt zeer glad. Net een spiegel!

Waarvoor wordt watervast schuurpapier gebruikt?

Er zijn diverse werkzaamheden waarvoor watervast schuurpapier wordt gebruikt. Denk hierbij aan het wetten van beitels. Wanneer deze zijn geslepen is er over het algemeen sprake van bramen, welke door het schuren weggenomen worden. Daarnaast is het met dit schuurmiddel ook mogelijk om je auto te schuren. Het schuren van auto’s is een hele precieze klus waarvoor bepaalde hulpmiddelen benodigd zijn. Over het algemeen worden auto’s na het schuren gepolijst, zodat er een mooi glad en glanzend oppervlak ontstaat. Waterproof schuurpapier kan hierbij helpen.

Zoals eerder aangegeven is het met watervast schuurpapier ook mogelijk om stofvrij te schuren. Stofvrij schuren is niet alleen handig, maar ook nogeens veiliger voor de klusser. Er komt bijvoorbeeld geen tot weinig schuurstof in de lucht, wat bijvoorbeeld in je ogen terecht kunt komen.

Wanneer je waterproof schuurpapier wilt kopen, dan is het verstandig om dit gewoon online te doen. Je kunt dan eenvoudig meerdere aanbieders met elkaar vergelijken, waardoor je voordeliger uit bent. Daarnaast is 3M een populair merk als het om waterbestendig schuurpapier gaat.

Dit vind je vast interessant

Laat jouw mening horen