Solid Surface: het materiaal uitgelegd

door Bas

De letterlijke betekenis van Solid Surface is ‘duurzaam oppervlaktemateriaal’ en dit is ook zeker wat het is. Solid Surface is een mix van verschillende harsen en mineralen waardoor het een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal is wat verschillende voordelen en mogelijkheden heeft om gebruikt te worden in zowel keukens als badkamers en andere bouwklussen.

Voordelen van Solid Surface

Solid Surface heeft verschillende voordelen wat het een goed materiaal maakt om gebruikt te worden in badkamers en keukens. Door de samenstelling van Solid Surface is het een niet poreus, compleet glad oppervlakte waardoor het heel hygiënisch en gemakkelijk schoon te maken is. Doordat er geen naden of gaten in het materiaal zitten, hebben bacteriën geen kans om door te dringen in het materiaal.
Verder is het een robuust en duurzaam materiaal, dat zeker tegen een stootje kan. Het is enorm lastig om een beschadiging aan te brengen op het materiaal, maar als dit toch gebeurd is het vervolgens erg gemakkelijk weer te herstellen.

Solid Surface is ook vochtbestendig, bestand tegen chemische stoffen en vlek-werend. Hierdoor is het ideaal om te gebruiken in keukens en badkamer. Er zijn nog meer voordelen voor het bouwen met Solid Surface welke je op deze Engelstalige pagina kunt lezen.

Mogelijkheden

Naast al deze voordelen heeft Solid Surface ook een breed scala aan mogelijkheden en toepassingen. Solid Surface is namelijk in meerdere kleuren te verkrijgen en blijft ook in zonlicht deze kleur behouden. Door deze mogelijkheden past het materiaal in elk interieur. Ook is Solid Surface buigzaam en naadloos materiaal wat op maat te maken valt en zo perfect in je badkamer of keuken past. In je badkamer kan het materiaal verschillende doeleinden hebben, bijvoorbeeld als toilet, badkuip of badkamermeubel.

Samenstelling van het materiaal

Solid Surface is een composiet dat compact samengesteld is en daardoor een hoge mate van bestendigheid kent. Het wordt gemaakt door een mix van mineralen en harsen te gebruiken. Deze samenstelling kan op meerdere manieren worden gemaakt, maar vaak wordt het materiaal gevormd door gebruik te maken van hars in combinatie met aluminiumtrihydraat (ATH) en kleurdragers. De combinatie van materialen worden gemengd en daarna verhit.

Een van de producenten van Solid Surface is Marlan Solid Surface. Dit bedrijf kan het materiaal in mallen spuitgieten, zodat er bijvoorbeeld een wasbak of badkuip van gemaakt kan worden. Ook kan het materiaal gemaakt worden in platen of blokken, zodat het perfect op maat in iedere woning kan worden geplaatst. Als laatste stap in het proces wordt het materiaal afgewerkt met schuurpapier. Hierdoor wordt een zachte, gladde textuur bereikt en wordt ook het matte uiterlijk van Solid Surface zichtbaar.

Dit vind je vast interessant

Laat jouw mening horen