Isoleren van kieren en naden scheelt veel verloren euro’s

by Bas

Waarom kieren en naden opvullen met purschuim?

Kieren en naden in je woning of bedrijfsruimte kunnen zorgen voor een zeer onaangenaam binnen klimaat. Warmte verlaat de ruimte snel en koude lucht stroomt naar binnen. Op deze manier zal je tocht ervaren. Tocht is een verveld fenomeen, zeker voor je gevoel (koud) maar zeker ook voor je lijf (kou op de spieren). Toch is er in veel gevallen eenvoudig wat aan te doen. Het afdichten van naden en kieren is namelijk een eenvoudige klus. Deze klus valt in de categorie isoleren. Goed dus voor je portemonnee!

Purschuim als flexibele oplossing tegen tocht

Het afdichten van kieren en naden met purschuim is zoals aangegeven eenvoudig. Zeker wanneer je bij de klus een purpistool gebruikt. Deze pistolen kunnen eenvoudig het schuim doseren, zodat je nooit teveel purschuim aanbrengt. Zonder purpistool wordt de klus een kliederboel, met het purpistool werk je vakkundig en ergonomisch. Door de goede vorm van het pistool kom je makkelijk in de moeilijkste hoeken en gaten. Tip: gebruik altijd een purpistool reiniger na afloop van je klus. Deze reiniger houdt het pistool mooi schoon en voorkomt dat bewegende delen gaan plakken. Door het gebruik van de reiniger zal het pistool langer mee gaan

Purschuim verwerken, de tips!

Het werken met purschuim wordt vaak, onterecht, gezien als vervelend. Dit komt door een aantal aspecten, namelijk: het hanteren van de purschuim bus, het uitharden van het schuim, het verwijderen van het schuim. Met de volgende tips kun jij ook op een eenvoudige manier werken met het purschuim. Tip 1- het koppelen van het pistool op de purschuim bus. Voor velen een moeilijke handeling, maar als je het pistool recht op de bus drukt en druk blijft zetten tijdens het draaien is het echt een fluitje van een cent. Tip 2 – het uitharden van het schuim, wanneer kun je het nu afwerken? Onze tip is heb geduld. Laat het schuim goed uitharden, veelal tot 24 uur lang. Hierna kun je het overtollige schuim namelijk eenvoudig en zonder plakken met een scherm mes verwijderen. Geduld is dus hier ons tip, start je te snel met snijden dan kan het schuim van binnen nog nat zijn wat een plakkerige boel zal veroorzaken. Het eindresultaat is dan vaak ook niet mooi meer. Tip 3 – geknoeid met purschuim? Geen punt dit is eenvoudig te verwijderen. Je kunt hier voor een purschuim reiniger kopen, of direct mee bestellen bij je bestelling. Hiermee kun je purschuim verwijderen op een eenvoudige manier. Heb je geen purschuim reiniger bij de hand? Dan kun je nagellak remover toepassen. De nagellak remover (aceton) lost het purschuim op. Let er wel op dat het niet alleen purschuim oplost… Test dus altijd op een klein stukje wat het resultaat is.

You may also like

Leave a Comment