De tuininrichting van je voortuin

by Bas

Om je tuin op te leuken, is het verstandig om genoeg aandacht te besteden aan de inrichting van deze ruimte. Maar wanneer je op zoek gaat naar inspiratie, kom je wellicht vaak uit bij ideeën voor je achtertuin. Het lijkt wel alsof de voortuin vaak wordt vergeten, terwijl dit ook een hele fijne plek kan zijn om te ontspannen en te genieten van het mooie weer. Daarnaast is je voortuin ook het visitekaartje van je woning. Wij geven je tips voor de beste tuininrichting van je voortuin.  

Rustige plek voor je huis

Is de achtertuin eigenlijk meer een speelplaats geworden voor de kinderen? Of is het maar een groot lawaai door alle buurkinderen of de blaffende hond van de buren? Dan kan juist de voortuin de beste plek zijn voor jou om lekker te relaxen. Maak er dan ook een mooie plek van. Ruim al het onkruid op en maak ruimte voor een bank of een loungeset, zodat je hier kunt gaan zitten. Wil je graag de voortuin wat meer afschermen? Kijk dan of het mogelijk is om een kleine schutting te plaatsen, maar overleg dit eerst altijd even wel met de buren of zij dit idee ook zien zitten. Anders is een kamerscherm neerzetten ook nog een tijdelijke oplossing. Doe dit dan alleen op de momenten dat het niet te hard waait.

Het pad naar je voordeur

Je bezoek komt binnen via de voordeur. Het is dan wel zo prettig als het pad naar de voordeur er netjes uitziet. Heb je op het moment nog veel last van onkruid? Haal dit dan tussen de tegels weg met bijvoorbeeld een mesje. Gooi vervolgens een mengsel van natuurazijn en afwasmiddel over de tegels om te voorkomen dat het onkruid snel weer aangroeit. Zo blijft je entree schoon. Maak het pad naar de voordeur nog mooier door bijvoorbeeld vetplantjes aan de zijkanten te planten of zet hier verlichting neer in de vorm van solarlichten.

Groene beschutting

Het is een optie om de voortuin zo schoon en netjes mogelijk te houden. Maar wil je graag meer beschutting? En zie je het niet zitten om schuttingen of afscherming te plaatsen? Laat dan de bomen en struiken groeien, zodat je als het ware een groene schutting in je tuin hebt staan. Ga in dit geval op zoek naar de soorten planten en bomen die niet alleen op het gebied van kleur maar ook onderhoud het best bij jou passen. Check ook in dit geval van tevoren of de buren hier niet al te veel last van gaan hebben en het zonlicht ook de tuinen naast jou kan bereiken.

You may also like

Leave a Comment