Kunstgras als decoratie

door Bas

Kunstgras wordt vaak gebruikt in tuinen omdat het zo weinig onderhoud nodig heeft. En omdat je nooit meer hoeft te grasmaaien. Erg handig dus, maar wist je dat je kunstgras voor nog veel meer dingen kunt gebruiken? Zo kun je het handige gras bijvoorbeeld gebruiken voor het wegwerken van een trampoline, maar ook als afdekmateriaal. Wie weet heb jij straks wel kunstgras aan je muren hangen.

Trampoline wegwerken

Heb je kinderen? Dan is er een grote kans aanwezig dat jij een trampoline in de tuin hebt staan. Voor kinderen is een trampoline natuurlijk hartstikke leuk, maar het staat niet altijd even mooi. Als je zelf graag een mooie opgeruimde tuin wilt hebben, staat die trampoline eigenlijk alleen maar in de weg. Maar wij hebben een oplossing! Als de trampoline ingegraven is, kun je namelijk heel makkelijk een afdekking maken voor je trampoline. Bekleed de afdekking met kunstgras en zo zie je er haast niks meer van. Zo kun jij genieten van de mooie opgeruimde tuin en kunnen je kinderen lekker springen.

Kunstgras op een schuine muur

Heb je een tuinhuisje in je tuin staan? Of misschien wel een veranda of een houten speelhuisje voor de kinderen? Je ziet het wel vaker voorbij komen: gras op daken. Dit ziet er erg leuk en natuurlijk uit. Maar als je gras wilt planten op een dak, moet het dak erg sterk zijn en dat is het speelhuisje waarschijnlijk niet. Het is veel praktischer om kunstgras te gebruiken voor daken. Dit heeft hetzelfde effect als normaal gras en ziet er soms zelfs mooier uit omdat je geen kale plekken of dergelijke krijgt.

Kunstgras op meubels

Kunstgras kan je qua decoratie bijna voor alles gebruiken. Zo ook voor het bekleden van meubels voor zowel binnen als buiten. Je kunt bijvoorbeeld een schutting bedekken met kunstgras, maar ook een houten bank of een kussen kan bedekt worden met decoratie kunstgras. Je kunt het zelfs ook op de wanden binnenshuis plakken. Dit geeft een heel speels en natuurlijk effect. Is dit nog niet creatief genoeg voor je? Je kunt ook teksten van kunstgras maken. Je snijdt simpelweg een letter uit het gras en bevestigt dit aan je schutting of muur in huis.

Dit vind je vast interessant

Laat jouw mening horen