Bamboe jaloezieën zijn op het moment erg populair!

door Bas

Heel lang waren houten jaloezieën verreweg de meest gebruikte jaloezieën. Die tijd is echter geweest. De jaloezieën van hout zijn in sneltreinvaart gepasseerd door bamboe jaloezieën. Naar verwachting blijven de bamboe jaloezieën de komende jaren ook erg populair. Die opmars is overigens niet heel verwonderlijk, want bamboe jaloezieën hebben nogal wat voordelen.

De uitstraling spreekt aan

Het is bovendien de uitstraling van bamboe die mensen aanspreekt. Bamboe is behalve rank en elegant ook warm en natuurlijk. Die combinatie blijkt heel veel mensen erg te bevallen. Groot voordeel is dat de latten van bamboe jaloezieën doorgaans veel lichter en dunner zijn. Dat maakt dat ze ook bij bredere uitvoeringen nog eenvoudig te bedienen zijn. Bamboe jaloezieën zijn tegenwoordig ook in heel veel verschillende kleuren te krijgen en kunnen ook perfect op maat worden gemaakt. Indien gewenst zijn dikkere jaloezieën ook een optie, zoals bamboe jaloezieën van 65mm bijvoorbeeld.

In de natuurlijke kleur geleverd

De jaloezieën van bamboe zijn en duurzaam en trendy. Vanwege de lichtere latten is ook de pakkethoogte kleiner, zeker ten opzichte van hout. Dat maakt weer dat je jaloezieën uitgevoerd in bamboe ook gewoon boven de deuren en ramen gemonteerd kunnen worden. Ook weer een voordeeltje dat je met de bamboe variant hebt ten opzichte van een houten jaloezie. Standaard worden de bamboe jaloezieën in de natuurlijke kleur geleverd. Je kiest echter ook gemakkelijk uit een van de vele andere kleuren die aangeboden worden, waaronder bijvoorbeeld bamboe jaloezieën in het wit.

Moderne en frisse uitstraling

Ook de afwerking van de bamboe shutters mag er zijn met een stijlvol ladderkoordsysteem in dezelfde kleur. De uitvoeringen van vijftig millimeter beschikken over een ladderband, een band die elke ruimte direct een moderne en frisse uitstraling geeft. Wie heel erg trendy wil doen die kiest voor een ladderband in sterk contrasterende kleuren. Dat geeft een heel bijzonder effect, al blijft het wel een kwestie van smaak. Wat heel veel mensen ook erg aanspreekt is het feit dat de in bamboe uitgevoerde jaloezieën onderhoudsarm zijn. Het is een kwestie van afstoffen en als je wilt zo nu en dan eens met een vochtige doek en wat reinigingsmiddel de boel afnemen. Wat je ook even moet doen als je de bamboe jaloezieën monteert is het bedieningskoord wat inkorten. Zo blijven ze uit de grijpgrage handen van je zoon of dochter en dat is beter voor de jaloezie en voor je kind.

Regel heerlijk zelf de lichtinval in je huis

Je regelt helemaal zelf de lichtinval in je huis. Door de lamellen open en dicht te draaien bepaal jij hoeveel zonlicht in je huis binnendringt. De meeste mensen kiezen voor een wat gekantelde stand. Op die manier komt er wel licht van buiten naar binnen, maar kan niemand bij jou naar binnen kijken. En als je helemaal gehecht bent aan je privacy, dan draai je de lamellen helemaal dicht. En zo regel je helemaal zelf de mate van privacy en ook de mate van licht in je huiskamer. De jaloezieën van bamboe bieden heel veel voordeel ten opzichte van de houten uitvoeringen. En dus is het niet zo gek dat die van bamboe zo snel aan populariteit winnen.

Dit vind je vast interessant

Laat jouw mening horen