De mooiste lampen voor een horecazaak

door Bas

Een horecazaak starten of is de verlichting van jouw zaak toe aan vervanging? Dan hebben hier een aantal lampen voor je op een rij gezet met de laatste trends.

Gloeilamp met een kooldraad

Vintage is hip en daar horen ook de ouderwetse gloeilampen met een kooldraad bij. Deze lamp is helemaal terug van weggeweest. De lamp is een gloeilamp met een heel decoratief gloeidraad. Dit kan in allerlei verschillende vormen zoals een spiraal of kooitje. Deze lampen zijn ideaal voor intieme restaurants omdat ze erg warm licht geven en ook nog eens dimbaar zijn. Daardoor krijg je mooi romantisch licht.

Giant lampen

Extra grote lampen zijn super populair en decoratief geworden. Ze zijn te verkrijgen in allerlei vormen zoals een lampion en druppel. Sommige lampen zijn tot wel 40 centimeter lang. Daarom zijn ze geschikter voor horecazaken met een open karakter. De lampen zijn meestal beschikbaar met helder, rook en goud gekleurd glas. Voordeel van gekleurd glas is dat ze minder fel licht geven. Het meest intieme licht krijg je met goud gekleurd glas en giant lampen met rookglas passen goed in een strak interieur. De lampen maken gebruik van een LED filament. Voordeel is dat deze lampen zuinig zijn en ze te koop met decoratieve filamenten zoals bij de kooldraad lamp. Combineer verschillende giant lampen in een lange rij en je krijgt een mooi speels karakter. Bijvoorbeeld boven een bar.

Fleslampen

Een relatief onbekende maar leuke trend zijn fleslampen. Deze lampen hebben de vorm en kleur van een fles en gebruiken ook een zuinig LED filament. Ideaal voor in een bar of café natuurlijk. De lampen zijn in steeds meer vormen kleuren verkrijgbaar. Zoals in die van een bierfles en wijnfles. Sommige brouwerijen in België laten zelfs hun eigen bierfleslampen ontwerpen. En het mooie is; de lampen zijn vaak gerecycled en gemaakt van echte oude flessen!

Dit vind je vast interessant

Laat jouw mening horen