De 5 meest gestelde vragen over het plaatsen van een fietsenstalling

door Bas

Wilt u een fietsenstalling laten plaatsen op uw terrein? Het laten plaatsen van een fietsberging kan een hoop vragen oproepen. Heeft u bijvoorbeeld een vergunning nodig? Zijn er regels of voorschriften? Zijn er richtlijnen? We beantwoorden de meest gestelde vragen.

Heb ik een vergunning nodig om een fietsenstalling te plaatsen?

In sommige gevallen is een vergunning of toestemming nodig. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een bestemmingsplan of de grootte van de te plaatsen fietsenstalling. Of er in uw gemeente een vergunning nodig is kunt u het makkelijkste uitzoeken door contact op te nemen met de gemeente.

Regels en voorschriften

Opnieuw afhankelijk van de gemeente is het aantal regels en voorschriften met betrekking tot het plaatsen van de fietsenstalling. Regels waar u mee te maken kunt krijgen hebben betrekking op de afmetingen, locatie of materialen.

Welke fietsenstalling past bij mijn locatie?

Om te bepalen welke fietsenstalling bij uw locatie past zijn er verschillende vragen te beantwoorden:

  • Hoeveel ruimte is er beschikbaar?
  • Waarvoor wordt de fietsenstalling gebruikt?
  • Hoeveel fietsen moeten er gestald worden?

Hoe kan ik zorgen voor beveiliging in de fietsenstalling?

Om de fietsenstalling veilig te maken zijn er verschillende maatregelen mogelijk. Denk hierbij aan:

  • Verlichting;
  • Cameratoezicht;
  • Stevige bevestigingen.

Hoeveel kost het plaatsen van een fietsenstalling?

Hoeveel het plaatsen van een fietsenstalling kost is afhankelijk van verschillende onderdelen zoals de grootte, de locatie en of er bijvoorbeeld ook een groendak op de fietsenstalling geplaatst moet worden. 

Bent u van plan om een fietsenstalling te laten plaatsen? Naast contact opnemen met een leverancier zoals Fietsenstalling.nl kunt u dan ook het beste contact opnemen met uw gemeente om te informeren naar regels en voorschriften in uw gemeente.

Dit vind je vast interessant

Laat jouw mening horen