3 tips voor het inrichten van de zolder

door Bas

De zolderkamer, een bijzondere kamer in je huis. De kamer bestaat vaak uit schuine muren en kan erg klein en laag zijn. Het kan dan ook als erg lastig worden ervaren om een zolderkamer in te richten. De zolder kan omgetoverd worden tot een echte slaapkamer, maar je kunt de kamer natuurlijk ook gewoon gebruiken om spullen in op te bergen. Wij geven je drie tips waarmee jij vervolgens direct aan de slag kunt gaan met het inrichten van de zolder.

Geen ruimte verspillen

De zolderkamer heeft schuine muren, dit is vast geen verrassing voor je. Schuine muren creëren een knus gevoel, maar ze maken het ook erg lastig om de kamer in te richten. Vaak lijkt een zolderkamer dan ook kleiner dan dat deze eigenlijk is. Het is daarom erg belangrijk om geen ruimte te verspillen. Maak vooral gebruik van kleine en lage meubels. Als je er een echte slaapkamer van wilt maken, plaats het bed dan onder het schuine gedeelte. Hiermee verspil je de minste ruimte, pas wel op voor je hoofd als je opstaat. Als je de zolder niet per se als slaapkamer hoeft te gebruiken, maar er gewoon een relaxkamer van wilt maken, denk dan eens aan het ophangen van een hangmat of hangstoel. Deze zien er niet alleen heel leuk uit, maar zijn ook lekker om in te relaxen.

Gebruik lichte kleuren

Een zolderkamer wil je niet nog kleiner laten lijken dan dat deze al is, gebruik daarom lichte kleuren. Deze zorgen ervoor dat de kamer optisch groter lijkt. Meubels met lichte kleuren zoals lichtblauw, lichtroze of grijs zorgen voor een rustig effect. Ook is licht erg belangrijk op een zolderkamer. Door de verlichting op verschillende hoogtes te hangen, creëer je meer ruimte en ziet het er ook nog eens erg speels uit. Gebruik bijvoorbeeld eens kerstverlichting. Deze verlichting geeft een gezellig en knus gevoel voor als je eens een romantisch avondje wilt Netflixen met je vriend of vriendin.

Opbergruimte

Op een zolderkamer is er eigenlijk nooit genoeg opbergruimte. Je kunt namelijk geen grote kast neerzetten. Dit betekent dat je creatief moet zijn. Inbouwkasten zijn de perfecte kasten voor op een zolderkamer. Deze kasten kunnen namelijk op maat worden gemaakt en daarom passen deze perfect bij de schuine muren. Maar ook opbergdozen kun je prima op de zolder neerzetten. Tegenwoordig zijn er vele soorten en maten opbergdozen te verkrijgen, bijvoorbeeld dozen met een printje of in een mooie kleur.

Dit vind je vast interessant

Laat jouw mening horen