Handige tips voor besproeien van uw tuin!

by Bas

Voor een echte tuinliefhebber is de zomer de tijd om lekker in de tuin bezig te zijn, deze periode met veel zon en weinig regen is voor je tuin iets minder fijn. In deze periode van het jaar hebben je planten meer water nodig en dit is niet te doen met alleen een gieter. Hiervoor is een tuinpomp de perfecte oplossing, met de sproeier heb je zo heel de tuin genoeg water gegeven! Voor de tuin zijn er verschillende waterpompen, om de perfecte waterpomp voor jou tuin te kiezen zijn er wel een paar dingen waarop je kan letten. Er zijn vier soorten pompen waarvan er gebruik gemaakt kan worden in de tuin: de hydrofoorpomp, de beregeningspomp, de motorpomp en de bronpomp.

Is er elektriciteit in de buurt?

Het is belangrijk om te weten of er elektriciteit in de buurt is, wanneer dit niet het geval is, is de motorpomp de enige optie. Denk hierbij aan gebruik maken van een pomp in een weiland. Daarna is het belangrijk om te kijken hoe diep het water is waarin de pomp geplaatst moet worden, het ligt aan de diepte van het water welke pomp er dan gebruikt kan worden.

Let daarna op waar je van plan bent om de pomp aan te sluiten, hoeveel tuin sproeien moet de pomp voeden? Hierbij moet je kijken naar de capaciteit die de pomp kan leveren, let hierbij ook op dat hoe dieper de pomp in het water zit hoe lager de capaciteit van de pomp is.

Natuurlijk is het ook belangrijk om rekening te houden met waar het water vandaan komt, sommige pompen kunnen beter grotere deeltjes tegenhouden dan andere pompen, dit is in sommige situaties nodig. Deze deeltjes worden tegengehouden door een grondfilter die op de waterpomp kan worden bevestigd.

Leave a Comment