3 manieren om ventilatiekanalen te reinigen

by Bas

Moeite met concentreren. Vaak moe. Gevoelige ogen. Hoofdpijn. Gezondheidsklachten. Een slechte luchtkwaliteit heeft veel invloed op onze kwaliteit van leven. Het is dan ook belangrijk dat uw ventilatiesysteem eens in de vijf jaar grondig gereinigd wordt. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? En wat zijn de mogelijkheden. In deze blog van Bouw Leverancier vertellen wij u graag meer.

1. Gebruik een borstel

Wilt u zelf de ventilatiekanalen in uw woning onder handen nemen? Dan kunt u hiervoor speciale borstels gebruiken. Deze draaien in het rond en kunnen door hun flexibiliteit in alle aftakkingen van het systeem komen. Let wel! Voor een écht grondige reiniging moet u bij een specialist aankloppen. Zij zijn namelijk in het bezit van een krachtige afzuiger, welke niet in de reguliere bouwmarkt te verkrijgen is. Eigenlijk ook niet zo raar, want de aanschaf hiervan is vrij prijzig. Tot in de duizenden euro’s!

2. Gebruik een speciale poeder

Vandaag de dag zijn er ook ventilatiesystemen op de markt die gereinigd kunnen worden met een speciale poeder. Door dit middel onder grote druk te vernevelen, wordt het systeem tot in de puntjes schoongemaakt. Ook blijft er een antistatische laag achter, waardoor nieuw vuil zoveel mogelijk wordt afgevoerd. Zo worden – én blijven – zelfs de meest vieze kanalen schoon! Er is echter één nadeel. Deze poeders zijn op dit moment alleen nog maar bij de technische groothandels te verkrijgen.

3. Schakel een specialist in

Zelf uw ventilatiekanalen reinigen, is lang niet altijd interessant. Zeker niet wanneer het om uitgebreide systemen gaat. In dat geval is er namelijk sprake van specialistisch werk, waarbij één fout al garant staat voor een verminderde werking. Daarnaast is er vaak duur apparatuur nodig. Bedragen van €3.000,- tot €5.000,- zijn hier echt geen uitzondering. En dat voor een klus die slechts eens in de vijf jaar hoeft te worden geklaard. Hartstikke zonde toch? Een specialist kan hier gelukkig uitkomst bieden.

Zoekt u meer informatie over ventilatiekanalen? De specialisten van Spirototaal houden zich dagelijks bezig met luchtkanalen, afzuigmaterialen, buisventilatoren en andere ventilatie gerelateerde onderwerpen. Zij helpen u dan ook graag verder.

You may also like

Leave a Comment