Fietsenstallingen: hoe kunnen bedrijven dit integreren in hun faciliteiten?

door Bas

Een werkgever kan zijn werknemers een handje helpen door een fietsenstalling te laten plaatsen op het bedrijventerrein. Fietsenstallingen zijn er vandaag de dag in vele verschillende soorten en maten. Zo worden er diverse (gerecyclede) materialen gebruikt. Denk aan een fietsenstalling hout, ijzer en aluminium. Ook heb je de keuze uit een overdekte stalling of bijvoorbeeld een stalling met een sedumdak. Lees verder voor de voordelen die je als werkgever kunt bieden.

Waarom is dit goed voor de werkomgeving?

De reden waarom dit kan bijdragen aan het verminderen van werkstress en druk, is de rust die wordt ervaren tijdens het fietsen. Deze fietsenstallingen zouden ervoor kunnen zorgen dat medewerkers vaker de fiets gebruiken, wat resulteert in meer mentale ontspanning. Bovendien is er aan het einde van de dag gelegenheid voor een fietsritje na het werk. Even je hoofd legen na een drukke dag. Onderzoek toont aan dat mensen die dagelijks minimaal één uur fietsen, over het algemeen gelukkiger in het leven staan. Dit kan leiden tot een betere werksfeer en productiviteit!

Goedkoper dan parkeerplaatsen

Hoewel mensen deze fietsenstallingen meestal aanschouwen als een enorm duur en een nutteloos product, bewijst het bedrijf Fietsenstalling het tegendeel. Je kunt voor een reële prijs een moderne fietsenstalling aanschaffen. Dit kan vele malen goedkoper zijn dan het laten aanleggen van nieuwe parkeerplaatsen. 

Aandachtspunten

Er zijn een aantal punten waar rekening mee gehouden moet worden. Hier komen ze:

  • Plaatsen voor bakfietsen: Als je de keuze maakt om dit te plaatsen, moet er natuurlijk voldoende plek zijn voor alle fietsen. Bakfietsen zijn hier ook een onderdeel van! Het beste is om hier een aparte stalling voor aan te schaffen, zodat normale tweewielers hier niet mee in de knoop komen.
  • Oplaadmogelijkheden voor elektrische fietsen: Niet alleen de bakfiets wint aan populariteit, ook elektrische fietsen worden alsmaar populairder. Zeker bij werknemers die ouder zijn en graag fietsen, maar wat ondersteuning kunnen gebruiken. Ook mensen die van wat verder komen hebben hier baat bij. Houd daarom rekening met voldoende oplaadplaatsen.
  • Overkapping voor droge zadels: Nederland is een land waar het wel eens regent. Daarom is het handig om een overkapte fietsenstalling te hebben waar de zadels lekker geschuild kunnen staan.
  • Stalling uit het zicht houden: Wat natuurlijk helemaal onwenselijk is, is dat de fietsen van je werknemers gestolen worden terwijl ze aan het werk zijn. Een belangrijke bijdrage aan het voorkomen daarvan is dat mensen met verkeerde bedoelingen niet in de verleiding komen om dit te doen. Dat doe je door ervoor te zorgen dat hij niet zichtbaar is vanaf de straat.
  • Camerabeveiliging bij fietsenstalling: Om de veiligheid van je fietsenstalling te vergroten, is het een goed idee om er camerabeveiliging te laten installeren. Zeker wanneer hij toch in het zicht staat, is dit een goed idee. Hier kunnen eventuele dieven mee betrapt worden. Plaats ook bordjes over de aanwezigheid van cameratoezicht.

Kostenbesparend en stressverlagend

Kortom, het integreren van fietsenstallingen in bedrijven bevordert niet alleen de werkomgeving door stressvermindering en het stimuleren van fietsgebruik, maar is ook kosteneffectief. Ondanks initiële percepties van hoge kosten, kunnen bedrijven al een stalling aanschaffen voor € 2.500,-, aanzienlijk goedkoper dan het aanleggen van nieuwe parkeerplaatsen. Belangrijke aandachtspunten bij implementatie zijn voldoende ruimte voor diverse fietsen, oplaadmogelijkheden, overkapping en het zicht houden op de stalling. Het is cruciaal dat bedrijven deze overwegingen serieus nemen bij het aanschaffen van fietsenstallingen voor optimale voordelen voor medewerkers en de werkomgeving.

Dit vind je vast interessant

Laat jouw mening horen