Beton storten

door Bas

Ga je beton storten? Bijvoorbeeld voor een verbouwing aan het huis, een uitbouw, een garage, tuinhuis, schutting, of noem maar op. Hier is vaak een fundering voor nodig. Deze fundering wordt over het algemeen gemaakt van beton. Dat is het meest stevige en duurzame oplossing. Daarnaast is het ook goed om latere verzakkingen te voorkomen. Voor een echte doe-het-zelf specialist volgt gauw de vraag: zelf beton storten of laten storten? Waar moet je op letten? Wat komt er allemaal bij kijken? Beton storten, hoe doe je dat? Het is geen eenvoudige klus. Zeker als je het nog nooit gedaan hebt.

Maatwerk

Als je op zoek bent naar beton storten is het goed dat je kijkt naar een bedrijf die producten op maat kan leveren met de juiste materiaal. Om deze reden is het aan te raden om aandacht te schenken aan het uitkiezen van een bedrijf. Hierbij is het belangrijk dat je in zee gaat met een bedrijf die ervaring heeft op het gebied van beton storten.

Wat is belangrijk?

Een aantal dingen zijn van cruciaal belangrijk, zoals bijvoorbeeld de dikte van de betonvloer. Beton bestaat hoofdzakelijk uit cement, zand, grind en water. Om het beton een hogere sterkte en tegelijkertijd een betere verwerking te geven worden er hulpstoffen toegevoegd om de betonkwaliteit te verbeteren en te garanderen.

Om beton zelf aan te maken wordt over het algemeen cement, zand, grind gemengd in de verhouding 1:2:3 de zogenaamde boeren beton of stampbeton. Hierbij wordt zo min mogelijk water gebruikt om een zo hoog mogelijke sterkte te verkrijgen. De juiste hoeveelheid aanmaakwater is bereikt als het beton net geen ballen meer vormt in de betonmolen. Het aanmaken van beton met een schep is af te raden doordat het hierdoor bijna onmogelijk is de beton goed te mengen. Zorg altijd voor de juiste materialen.

Als je het beton gaan storten voor een woning, zoals een aanbouw of veranda, is het verstandig eerst het juiste beton te bestellen. Hierdoor ben je verzekerd van gegarandeerde kwaliteit. Tevens is het advies om voor het betonstorten jouw verbouwing altijd door te nemen met een bouwbegeleider of constructeur. Er is niets zo vervelend als schade achteraf, zoals scheuren of een verzakking. Als het beton eenmaal is gestort is het moeilijk te verwijderen.

Voorbereiding

Niet iedereen beschikt over de juiste vaardigheden om dit materiaal zelf te storten. Dit is niet erg, want de keuze om beton te laten storten kan zeer verstandig zijn. Vooral omdat dit in één keer goed gedaan moet worden. Een niet-egale vloer of barsten zijn funest voor ieder project waar beton wordt gestort. Ook de juiste keuzes maken in welk materiaal precies gebruikt wordt en welke overige mogelijkheden wel of niet geschikt zijn, zijn belangrijke vragen die een passend antwoord vereisen.

Soorten beton

We kennen verschillende vormen van beton storten, zoals gewapend beton. Dit betekent dat we het materiaal voorzien van een stalen frame dat zeer veel kracht verleent. We kunnen de bekisting – een houten frame dat de fundering begrenst – verzorgen. Binnen de bekisting wordt het beton gestort. Wij bieden een totaaldienst, als u hiervoor kiest. Ook de diensten onderling of slechts het aanschaffen van uw gewenste beton kan bij ons. Wij leveren maatwerk van hoge kwaliteit.

Dit vind je vast interessant

Laat jouw mening horen