Spiegelkast voor in de badkamer

by Bas

Een badkamer is meestal één van de kleinere kamers in het huis en er moet plaats zijn voor best veel spullen. Cosmetica en toiletartikelen, handdoeken, medicijnen, haarspullen en nog veel meer.

Het is vaak lastig om genoeg opbergruimte te creëren, zonder de hele badkamer vol te zetten met kasten. Een goede manier om extra opbergruimte in je badkamer te creëren, zonder veel ruimte te verliezen, is door te kiezen voor hangende kasten en slimme oplossingen.

Boven je wastafel heb je eigenlijk altijd wel behoefte aan een spiegel, als je kiest voor een spiegelkast combineer je de functionaliteit met extra opbergruimte. En dat natuurlijk zonder de badkamer voller te laten lijken.

Een spiegelkast boven je wastafel is perfect om al je tandenpoets- en cosmetica spullen op te bergen. Zo heb je een dubbel ruimtelijk effect, het effect van de spiegel en van het ontbreken van alle rondslingerende kleine spullen. Hoe minder losse spullen er in het zicht staan, hoe ruimtelijker een ruimte oogt.

Spiegelkast met meerdere functies

De simpelste spiegelkasten bestaan slechts uit een kastje met een spiegeldeur, met daarachter één of twee legplanken. Er zijn echter veel varianten bij de spiegelkasten. Een spiegelkast die functioneert als medicijnkast bijvoorbeeld, of een spiegelkast met verlichting.

De verlichting is erg praktisch als je je ook in de badkamer op wilt maken voor de spiegelkast, of als je je haar goed wilt doen. Zo kun je het nog beter zien.

Sommige spiegelkasten hebben ook ingebouwde stopcontacten. Zo kun je je elektrische tandenborstel, of scheerapparaat in de kast opladen en heb je geen losse stekkers en opladers in het zicht. Let hierbij wel op of het stopcontact onafhankelijk blijft werken als het licht uit is. Anders werkt het stopcontact alleen als het licht in de badkamer aan is.

Sommige spiegelkasten hebben, naast deze functies, ook nog een ingebouwde verwarming. De verwarming zorgt ervoor dat de spiegel nooit beslaat in een vochtige badkamer.

Kies je design

Vroeger waren er bijna alleen standaard modellen witte spiegelkasten verkrijgbaar, maar tegenwoordig kun je kiezen uit vele stijlen en materialen. Van hoogglans wit tot warm hout, of strakke, zwart metalen kasten. Er zijn spiegelkasten met maar één deur, maar ook met twee of drie deuren en modellen die gecombineerd worden met open legvakken.

Neem een spiegelkast in hetzelfde design als de rest van je badkamer voor een mooi geheel. Of je nu van modern en strak, of klassiek en landelijk houdt, er zijn modellen voor alle smaken. Het spiegelende effect van de kast zorgt bovendien dat je badkamer groter lijkt en dat je de andere leuke spullen in de badkamer extra laat opvallen.

Onderhoud

Een spiegel en dus ook een spiegelkast, maak je schoon met speciale glasreiniger. Bijtende schoonmaakmiddelen kunnen de spiegel laag aantasten en voor lelijke plekken zorgen, dus gebruik altijd een mild schoonmaakmiddel dat geschikt is voor spiegels.

You may also like

Leave a Comment