Het belang van luchtafzuiging met geur tijdens het productieproces
18 juni 2019
De extra lange matras een nieuw fenomeen?
19 juni 2019

Of je nu een plat dak hebt of een dak in een punt hebt, ieder dak heeft onderhoud nodig om de maximale levensduur te kunnen bereiken zonder problemen. Bij een pannendak kunnen dakpannen los raken of stukjes afbreken, dakleer kan scheuren en riet kan loslaten. Dat is ook helemaal niet vreemd en dat ligt zeker niet aan de kwaliteit van het dak. Het dak van een woning staat nou eenmaal dag en nacht in weer en wind. Daardoor ontstaat er slijtage. Slijtage die eenvoudig bij te werken is en wat totaal geen probleem hoeft te zijn. Maar daar zit wel in veel gevallen het probleem. Mensen kijken nauwelijks om naar het dak van hun woning. Pas als er problemen ontstaan wordt er actie ondernomen, en dan is het vaak te laat om de kosten laag te houden.

Een dakinspectie en reparatie kost niet zoveel
Door zo af en toe een dakinspectie te laten verrichten, weet je precies hoe het ervoor staat met je dak. Laat slijtageplekken repareren. Door goed voor het dak van de woning te zorgen, blijft het jou en je gezin lang warm en droog houden. De kosten voor een dakinspectie en eventuele reparatie zijn laag, zeker als je dat opweegt tegen een nieuw dak of de problemen en kosten die komen kijken bij een lekkage.

Vergeet de dakgoten niet!
Laat tijdens de dakinspectie ook direct de dakgoten controleren. Dakgoten zijn erg belangrijk voor de woning ondanks je daar waarschijnlijk nog nooit bij stil gestaan hebt. De dakgoten en regenpijpen zorgen ervoor dat het water dat tijdens een regenbui op het dak terecht komt, netjes wordt afgevoerd en geen problemen veroorzaakt. Is de dakgoot kapot, of verstopt dan heb je een grote kans dat binnenkort het water je huis inloopt en dus een lekkage veroorzaakt.

Betaal nooit teveel voor een dakinspectie of dakreparatie
Door gebruik te maken van het formulier op de website dakwerkendirect.nl kun je in één keer meerdere offertes aanvragen voor een dakinspectie of dakreparatie. Vergelijk de offertes en kies degene met de beste service, of simpelweg de goedkoopste.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *