Zonnepanelen: niet alleen voor geitenwollensokken

Overstappen naar een nieuwe partij voor VvE beheer Den Haag
12 juli 2018
Hotter than my neighbours house
19 juli 2018

Steeds meer huizen in Nederland hebben zonnepanelen op hun dak. Daar zijn goede redenen voor. Vroeger werden zonnepanelen vooral vanuit een morele overtuigingen geplaatst. De plaatsers waren extreem milieubewust en wilden hun energie op een groenere manier opwekken. Dit is nog altijd een beweegreden van veel zonnepaneelbezitters, maar het is tegenwoordig ook om andere redenen interessant om deze platen op je dak te laten installeren.

Economische voordelen
Als je besluit om je geld te investeren in zonnepanelen, kan de prijs in eerste instantie best slikken zijn. Bedenk je wel dat je straks veel geld gaat besparen op energiekosten. Het is daarmee een erg slimme investering, die zichzelf uiteindelijk terugbetaalt. De Nederlandse overheid realiseert zich goed, dat deze groene optie best prijzig is. Daarom besloot ze om de particulieren een beetje tegemoet te komen. Je mag de BTW van de aankoop namelijk terugvragen. Dat kan al snel oplopen tot 15%.

Opgewekte energie bijhouden
Normaal krijgen we het Spaans benauwd als we de energiemeter zien tikken. Het is dan ook fijn om te weten dat het ook anders kan. Wat als je een teller hebt die aangeeft hoeveel energie je al opgewekt hebt? Daar wordt het staren naar de meter opeens een stuk leuker van! Combineer je zonnepanelen daarom zeker met een dergelijke teller. Er worden verschillende varianten aangeboden, zodat je de meter bijvoorbeeld ook op afstand via een app kunt aflezen.

Passen zonnepanelen op jouw dak?
Je denkt misschien dat jouw dak niet geschikt is voor zonnepanelen. Misschien staat je huis regelmatig in de schaduw of heb je een plat dak waar de zon alleen op zijn hoogste punt op schijnt. Dit hoeft geen probleem te zijn. Er zijn tegenwoordig allemaal handige hulpmiddelen om daken geschikt te maken voor de panelen. Zo kun je op een plat dak bijvoorbeeld een zonneschans installeren. Deze schans verhoogt het aantal uren dat de zon op je panelen schijnt, waardoor jij meer uren zonne-energie kan opwekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *