Zo ontspan jij tijdens de verbouwing

De verschillende varianten steigerhout
14 september 2018
De leukste tuinspullen voor je kinderen
14 september 2018

Ook al is een verbouwing voor een goed doel (het huis van je dromen bouwt zichzelf helaas niet), het kan een zeer stressvolle periode zijn. Je zit een tijdje in de puinzooi en het dagelijkse ritme van jou en de andere gezinsleden wordt even een tijdje compleet over de kop gegooid. Als je daarnaast ook nog eens fulltime werkt, kan het stressniveau flink stijgen. Daarom is het verstandig om tijdens een verbouwing altijd te zorgen voor voldoende rustmomenten.

Eet buiten de deur
Tijdens een verbouwing is het handig om de keuken vrij te houden van puin, zo kan je blijven koken en zorg je voor de dagelijkse dosis cafeïne door een lekkere kop koffie. Maar dit wordt een stuk lastiger als juist je keuken de basis is van de verbouwing. Je kunt ervoor kiezen om in deze periode eens flink gebruik te maken van alle restaurants die thuisbezorgen. Maar hoe gezond is dat nou eigenlijk? En we durven te wedden dat je binnen een week al genoeg hebt van alle patat en verdere junkfood. Eet daarom regelmatig buiten de deur in een restaurant of bij vrienden of familie. Zo krijg jij niet alleen even wat rust, maar blijf je ook gezond eten. En daar zal jij je een stuk energieker door voelen.

Houd een ruimte vrij
Door alle rommel om je heen tijdens de verbouwing staat je hoofd waarschijnlijk niet gauw ‘uit’.  Daarom is het verstandig om altijd een ruimte te hebben waar jij en de rest van het gezin zich even terug kan trekken. Maak hier ook echt een ruimte van waar jullie gezellig tijd met elkaar door kunnen brengen. Zet een televisie of een bank neer, een tafel met stoelen of hang een luxe XXL hangmat op. Deze hangmat is zo groot dat je er met drie personen tegelijkertijd in kunt liggen.

Een vaste plek
Chaos brengt chaos. Grote kans dat je tijdens de verbouwing ook veel spullen kwijt bent en elke ochtend steeds weer moet zoeken naar belangrijke dingen om de dag door te komen. Waar zijn je sleutels? Waar heb jij je bril gelaten? En waar is de oplader van je telefoon eigenlijk gebleven? Daarom is het verstandig om de essentials een vaste plek te geven. Zet desnoods in de ruimte die jullie gebruiken voor de ontspanning een kast neer waar jullie deze spulletjes in kunnen leggen. En ook heel belangrijk, leg het na gebruik ook weer terug op deze vaste plek. Dat kan je een hoop tijd en stress schelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *