Zo maak jij je eigen moestuin

Zonder wind in de tuin zitten
17 oktober 2018
Net verhuisd? Zo maak je van je huis een thuis
17 oktober 2018

Dankzij de Albert Heijn zijn moestuintjes weer helemaal hip. Iedereen was volop bezig met het sparen van nieuwe moestuintjes en probeerde hard om zijn of haar groente en fruit te laten groeien in de tuin. Moestuintjes zijn leuk omdat je je eigen eten kunt verbouwen, maar het ziet er ook nog eens super leuk uit in je tuin. In dit artikel geven we je een paar tips zodat ook jij straks een tuin vol groenten en fruit hebt.

Geen groene vingers? Begin simpel
Ook als je geen groene vingers hebt, is het mogelijk om je eigen groente of fruit te verbouwen. Begin met het aanschaffen van zaadjes, potgrond en een moestuinbak of kweektafel. Koop eerst niet te veel verschillende zaadjes, maar focus je op een paar soorten. Je plant de zaadjes in de moestuinbak of kweektafel, zorg ervoor dat je de plantjes genoeg water geeft anders groeien ze niet. Zet je moestuinbak of kweektafel in het licht, zodat je planten genoeg licht kunnen opvangen.

De planten groeien, en nu?
Zodra de planten beginnen met groeien, kun je deze gaan verpotten. Zet de planten in een grotere pot zodat deze genoeg ruimte hebben om verder te groeien. Zodra de planten stevig genoeg zijn kun je deze buiten neerzetten. Je kunt op internet opzoeken wanneer jouw planten het beste naar buiten kunnen. Dit is namelijk per plant verschillend. De ene plant houdt van veel licht en warmte, terwijl de andere plant liever in een koelere omgeving staat.

En nu verder
Zodra je het kweken van planten onder de knie hebt en je vindt het leuk om verder te gaan, kun je meer verschillende soorten gaan planten. Je kunt het kleinschalig aanpakken door steeds binnen te beginnen met het kweken van je planten, maar als je graag een grote moestuin wilt, kun je een tuinkas aanschaffen. Kassen zijn er in verschillende soorten en maten, je kunt dus zelf bekijken welke tuinkas geschikt is voor jouw tuin en planten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *