Welke vloer kies jij voor je woning?

Op zoek naar wooninspiratie? Kies voor de betonlook
20 augustus 2018
3x wat jij moet weten over de betonlook vloer
20 augustus 2018

Een woonruimte moet altijd voorzien zijn van een vloer, dat is een standaard gegeven. Op deze manier kun je de betreffende ruimte isoleren en is het makkelijker om de kamer schoon te houden. Maar als je kijkt naar welke vloer dit dan moet zijn, dan heb je ontzettend veel keus. Daarom zetten wij een aantal vloeren voor je op een rijtje, zodat je zelf kunt kiezen wat de beste optie is voor jou op het gebied van bijvoorbeeld stijl en onderhoud.

De houten vloeren
Laminaat en parket vallen onder de meest bekende houten vloeren. Deze worden dan ook in veel woning gebruikt als ondergrond. Een groot voordeel van een houten ondergrond is dat het een warme sfeer aan je woning geeft. Daarnaast is het door de veelzijdig van de genoemde materialen mogelijk om het ook te gebruiken voor andere oppervlakken van je woning, zoals de overloop en de trap, zodat het allemaal als een geheel oogt. Hout is niet heel moeilijk te onderhouden. Let er wel op dat de beschermlaag intact blijft. Ander kan de ondergrond er snel vuil uit gaan zien. Veel mensen laten een vloer van laminaat of parket aanleggen door een specialist, maar als je best handig bent kan je dit ook prima zelf doen. En dat bespaart weer in de kosten.

Zelf aan de slag met epoxy
Nu we het toch over de vloer zelf aanleggen hebben, een epoxyvloer is wat dat betreft ook mogelijk. Dit valt onder de gietvloeren die de laatste paar jaren ontzettend populair zijn. Het oogt modern, is naadloos en dus heel erg makkelijk schoon te houden en daarnaast door de toevoeging van kleurstoffen verkrijgbaar in veel kleuren. Zo past het dus altijd bij jou interieur. Zelf zoeken naar de juiste materialen om een epoxyvloer aan te leggen is niet nodig, er zijn pakketten verkrijgbaar die alle benodigde spullen bevatten. Zo kun je direct aan de slag.

Schoon en modern
Je kunt voor een vloer natuurlijk kiezen voor een natuurlijk materiaal, zoals hout. Maar als je meer van een schone en moderne look houdt, dan zijn tegels wellicht meer een optie voor jou. Al jaren zijn tegels aanwezig in een woning (denk aan de keuken en badkamer), dus wat dat betreft heb je keus genoeg. Onthoud wel dat tegels in een donkere kleur een ruimte kleiner maken. En wees niet bang voor koude voeten in de winter: een tegelvloer is vrijwel altijd te combineren met vloerverwarming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *