Welke trap past bij mijn interieur?

De beste vloer voor je badkamer?
26 augustus 2019
Gordijnen; tegenwoordig in alle soorten en maten
4 september 2019

We gebruiken de trap elke dag. We lopen elke dag tientallen keer op en neer. Het is dan ook belangrijk dat de trap wel tegen een stootje kan. Maar laten we eerlijk zijn, ook de uitstraling speelt een grote rol. Ga je binnenkort verhuizen? Of zit je midden in een verbouwing? Laat de trap dan zeker niet links liggen. Je wilt natuurlijk wel dat de trap straks bij de rest van het interieur past. Wij geven je drie tips die je kunnen helpen bij het aanschaffen van de juiste trap.

Model van de trap
We beginnen bij het begin: het model van de trap. De woning bepaalt vaak welke trap je erin kunt plaatsen. Als je in een kleine woning woont, heb je vaak niet de ruimte om een grote open trap te plaatsen. Woon je in een grote woning? Dan heb je de keuze uit verschillende soorten trappen.

  • Steektrap
    Een steektrap is een rechte trap die direct twee verdiepingen met elkaar verbindt. Het is de meest standaard en eenvoudige trap die er is.
  • Draaitrap
    De naam zegt het eigenlijk al, deze trap draait rond één centrale as. Met deze trap bespaar je erg veel ruimte, handig als je geen grote woning hebt. Ook is er een kwartdraaitrap. Deze trap plaats je vaak in een hoek, zodat er een draaiing van 90 graden mogelijk is.
  • Zwevende trap
    De zwevende trap wordt steeds populairder. Bij deze trap zijn de treden met onzichtbare metalen beugels bevestigt aan de muur. Een zwevende trap creëert ruimte en zorgt ervoor dat de woning groter lijkt.

Welk materiaal
Als je het model van de trap hebt gekozen, komt de materiaalkeuze aan bod. Het materiaal van de trap bepaalt de uitstraling. Voordat je zomaar voor een soort kiest, is het belangrijk dat je van tevoren goed nadenkt over welke woonstijl je wilt hanteren. Je wilt natuurlijk wel dat de trap bij de rest van het interieur past. Ga jij voor een klassiek interieur? Dan past een houten trap hier perfect bij. Deze heeft namelijk een warme uitstraling. Houd jij meer van strak en modern? Dan is een metalen of betonnen trap misschien iets voor jou. Deze trap is stoer en kan een echte eyecatcher zijn.


Nieuwe trap of traprenovatie?
Als je goed hebt nagedacht over het model van de trap en het materiaal, kan het helpen om inspiratie op te zoeken op internet. Kijk bijvoorbeeld eens op Pinterest of lees een woonmagazine. Het plaatsen van een nieuwe trap is niet zomaar iets, je moet hier van tevoren goed over nadenken. Ga je een nieuwe trap kopen of laat je je trap renoveren? Als de oude trap nog van goede kwaliteit is, maar je alleen de uitstraling wilt veranderen, is een traprenovatie een goede mogelijkheid. Binnen één dag verander je de look en feel van de trap. Laat je goed informeren over het plaatsen van een nieuwe trap of een renovatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *