Welke stof kiezen voor je werkkleding?

Circulair richting 2050?
11 juli 2019
Goede tips tegen geluidsoverlast van buren
18 juli 2019

Bij het uitkiezen van werkkleding wordt er in eerste instantie natuurlijk rekening gehouden met de uitstraling waarover ze beschikt. Dat is normaal, maar het spreekt voor zich dat dit niet de belangrijkste eigenschap hoort te zijn. Het is dan ook zo dat het vooral de stofkwaliteit is welke bepalend is voor de levensduur waar je bedrijfskleding over beschikt. Bedrijfskleding wordt elke dag opnieuw zeer intensief gebruikt, veelal onder zware omstandigheden. Omwille van deze reden moet ze aan hoge eisen weten te voldoen. Denk dus zeker goed na over het soort materiaal waar de werkkleding van je keuze van is gemaakt. Alleen op deze manier zal je kunnen vaststellen dat je niet alleen op korte, maar ook op lange termijn echt tevreden zal zijn van de aangekochte kledingstukken om je beroep mee uit te oefenen.

Combinatie van polyester en katoen
In de praktijk wordt er vaak voor gekozen om bedrijfskleding te realiseren door middel van een combinatie van polyester en katoen. Op deze manier ontstaat er een sterke stof welke aan alle vooropgestelde eisen van professionals weet te voldoen. Om dit te kunnen realiseren is het wel zo dat de werkkleding uit ten minste 45 procent polyester dient te bestaan. Een combinatie van enerzijds 65 procent polyester en anderzijds 35 procent katoen blijkt in de praktijk één van de meest sterke en dus ook aangewezen stoffen te zijn voor het realiseren van bedrijfskleding. Wist je bovendien dat polyester specifiek werd ontwikkeld om bepaalde mindere eigenschappen van katoen op te vangen? Ook dat zegt natuurlijk reeds iets.

Het probleem met katoen over de lange(re) termijn
Heel wat werkkleding merken hebben er inmiddels voor gekozen om af te stappen van het gebruik van uitsluitend katoen. 100 procent kan in de praktijk dan wel wat mooier ogen ten opzichte van de bedrijfskleding stof, dat is alleen in het begin zo. Van katoen is namelijk bekend dat het relatief snel verkleurt en bovendien erg te lijden heeft onder intensief gebruik. Kleding welke er in eerste instantie lekker strak en verzorgt uitzag oogt dan oud en afgetrapt. Zorgt er dus voor dat je, je niet laat verleiden door de eerste indruk, maar kies voor een product welke er ook over de lange(re) termijn echt goed uitziet. Alleen op deze manier ben je verzekerd van een duurzame en slimme investering.

Sta ook even stil bij de dikte van de stof
Het spreekt voor zich dat niet alleen het materiaal van je werkkleding belangrijk is. Wat namelijk ook te denken van de dikte waar de stof over beschikt? Des te dikker de stof is, over een des te sterker karakter ze beschikt. Dunne bedrijfskleding mag dan wel comfortabel zijn, ze staat er in de praktijk om bekend ook vaak erg kwetsbaar te zijn. Wil je er zeker van zijn dat je kiest voor werkkleding dames en heren welke over een zo optimaal mogelijke levensduur beschikt? Dan is de keuze voor een dikkere stof veelal al snel gemaakt. Werkkleding wordt in de praktijk niet voor niets vaak omschreven als een compromis tussen uitstraling, comfort, bewegingsvrijheid en levensduur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *