Waarom onderhoud van je trap zo belangrijk is
21 juni 2018
De leukste traptrends van dit moment
11 juli 2018

Heftrucks, onmisbare apparaten bij bijvoorbeeld distributiecentra. Maar wat nou als je heftruck net stuk is gegaan? De werkzaamheden komen hierdoor voor een deel stil te staan. Een nieuwe heftruck kopen is een hele investering. Hierbij is de kwaliteit van de heftruck ook enorm van belang. Je wilt natuurlijk niet een machine kopen die na een jaar alweer stuk is. Ben je op zoek naar een heftruck? Dan is het verstandig om een aantal aandachtspunten door te nemen, voordat je daadwerkelijk een heftruck koopt.

CE-markering
Het eerste waar je op moet letten als je van plan bent om een nieuwe heftruck aan te schaffen is de CE-markering. In Nederland moeten namelijk alle heftrucks een CE-markering hebben. Als een heftruck deze markering heeft, geeft het aan dat deze aan de regels op het gebied van veiligheid, milieu en gezondheid binnen Europa voldoet. Deze markering betekent ook dat de machine alle nodige beveiligingen heeft en dat er een duidelijke bedieningshandleiding in verschillende talen is bijgesloten.

Waar gebruik je de heftruck voor?
Er zijn een aantal verschillende heftrucks op de markt. Heftrucks speciaal gemaakt voor bepaalde werksituaties. Denk aan heftrucks voor binnen of voor buiten. Ook zit er verschil tussen het aantal uur dat een heftruck ingezet kan worden. De een kan bijvoorbeeld een paar dagen mee en de andere maar een aantal uur. Het is ook belangrijk om te weten wat het hefvermogen van de heftruck moet zijn. Als je namelijk te zware objecten optilt met een heftruck die daar niet geschikt voor is, kan dit erg gevaarlijke situaties opleveren.

Gebruiksgemak
Naast dat het belangrijk is dat de goede heftruck voor het werk gebruikt wordt, is het ook erg belangrijk dat de heftruck goed voor de chauffeur is. Je moet namelijk wel comfortabel je werk kunnen doen. De volgende aspecten zijn belangrijk:

  • Bedieningshendels moeten goed bereikbaar en bedienbaar zijn
  • Het zicht vanuit de cabine moet goed zijn
  • Chauffeur moet moeiteloos kunnen op- en afstappen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *