Welke buitenverlichting past bij een ‘groen’ dak?

Plisségordijnen: voor zon of privacy
22 augustus 2019
Besparen met zonnepanelen?
26 augustus 2019

Je hebt een groendak maar je weet niet welke verlichting daar bij past. Je bent niet de enige die hier over twijfelt. Als het gaat om buitenverlichting heb je veel keuze. Soms een beetje te veel keuze, waardoor het moeilijk is om de goede buitenverlichting voor jou uit te kiezen. Bijna alle soorten verlichting passen bij een groendak, dit maakt het natuurlijk nog moeilijker. Het is wel belangrijk om te kiezen wat voor soort verlichting je wilt, namelijk moderne of klassieke verlichting.

Moderne verlichting
Heb je een modern huis of juist een moderne tuin, dan kun je het beste deze stijl doortrekken in de verlichting. Moderne buitenverlichting is zowel functioneel als sfeervol. Je kan de lampen gebruiken om bijvoorbeeld de deur duidelijk te maken of gebruiken voor het toevoegen van sfeer aan je tuin.
Er zijn veel soorten moderne verlichting, bijvoorbeeld wandlampen met een sensor. Deze lampen gaan automatisch aan als er iemand langsloopt, dit bespaart veel stroom en is erg handig als je de buitenlamp niet de hele nacht aan wilt laten staan. Ook erg van deze tijd zijn grondspots. Deze spotjes kun je plaatsen als je iets in de tuin extra wilt benadrukken. Het is ook erg hip om buitenverlichting op zonne-energie te hebben. Dit is erg goed voor het milieu, maar je bespaart ook flink wat geld op je elektriciteitskosten.

Klassieke verlichting
Heb je een klassiek of landelijk huis, dan is het handig om de buitenverlichting ook in deze stijl door te trekken. Klassieke buitenverlichting roept het nostalgisch gevoel op. Met bijvoorbeeld een klassieke straatlantaarn in je tuin, word je herinnerd aan vroeger toen deze lantaarns nog overal op straat te vinden waren. Deze klassieke verlichting brengt vaak veel sfeer aan in de tuin, het geeft je een warm gevoel. Maar niet alleen lantaarns passen bij een groendak, ook klassieke wandlampen of paaltjes zijn een goede match.


Een stapje verder
Als je een keuze hebt gemaakt tussen moderne en klassieke verlichting, is het tijd om het model wat je erbij in gedachten hebt op te zoeken. Er zijn natuurlijk erg veel verschillende lampen en het kiezen van het model is een kwestie van je eigen smaak. Ben je nog op zoek naar meer informatie over buitenverlichting? Of wil je je meer verdiepen in de soorten moderne en klassieke verlichting?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *