Waterschadereparatie als gevolg van een lekkage!

Kunststof kozijnen
17 november 2017
Een handleiding voor ieder project
23 november 2017

Wanneer u met een lekkage in uw woning te maken heeft gehad, is de kans groot dat er waterschade is ontstaan. Waterschade komt in verschillende vormen voor, wat het niet altijd even gemakkelijk maakt om de waterschade te herstellen. Denk bijvoorbeeld aan waterschade in vorm van schimmel- en zwamvorming op uw muren, waterschade in de vorm van houtrot in uw houten constructies in huis, enzovoorts. Voor het herstel van waterschade kunt u terecht bij een geroutineerde loodgieter bij u in de buurt.

Het spreekt voor zich dat een lekkage eerst verholpen zal moeten worden, alvorens begonnen kan worden met het herstel van de waterschade. Loodgieters beschikken over verschillende hulpmiddelen, die het herstel van de waterschade makkelijker maken. Zo is het gebruik van onnodig veel hak- en breekwerk voortaan niet langer nodig.

Vocht uit uw woning laten trekken
Met alleen het laten verhelpen van een lekkage bent u er vaak nog niet. Ook zal het vocht uit uw woning moeten trekken, om te voorkomen dat de waterschade al snel opnieuw ontstaat na het herstel hiervan. Met een zogenaamde hygrometer is het mogelijk om te meten wat de luchtvochtigheid in uw woning is. Deze luchtvochtigheid zal behoorlijk verlaagd moeten worden, voordat begonnen kan worden met het herstel van de waterschade. Dit doet u door de ramen en deuren open te zetten en zo tocht te creëren, door vochtvreters in huis te gebruiken, enzovoorts. De vochtvreters dient u eens per week te legen, om ze meerdere keren te kunnen gebruiken.

Herstel van de waterschade in huis
Op het moment dat de lekkage gevonden en hersteld is en het vocht uit uw woning getrokken is, kan begonnen worden aan het herstel van de waterschade. Schimmel- en zwamvorming op muren en plafonds kan verholpen worden door de muur opnieuw te schilderen. Vaak maak men gebruik van een speciale borstel om de schimmels eerst van uw muur of plafond te borstelen. Het herstel van houtrot is lastiger! In het ergste geval zal een volledige houten balk vervangen moeten worden, om te voorkomen dat er een instortingsgevaar ontstaat. Houtrot kan het draagvermogen van een houten constructie ernstig aantasten. Een timmerman kan u hier meer over vertellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *