Laat beschadigd glas in lood door een expert restaureren

Wat zijn de beste sloten voor uw woning?
17 januari 2018
Waarom kiezen voor een aanbouw?
25 januari 2018
Alle blogberichten

Laat beschadigd glas in lood door een expert restaureren

Glas in lood is kwetsbaar. Als het beschadigd is, door bijvoorbeeld slijtage of door een ongeluk dan raden wij aan om het door een professional te laten restaureren. Glasatelier Honebeek kan bestaand glas in lood professioneel en op zeer nauwkeurige wijze restaureren of repareren. Dat is bijvoorbeeld handig bij verbouw of renovatie van een huis, maar ook bij onverwachte schade door hagel, storm of vandalisme.

Glas in lood restaureren
Glasatelier Honebeek wordt regelmatig ingeschakeld door bedrijven en particulieren met verouderd, versleten of beschadigd glas in lood. Is het glas niet kapot, maar ziet het er door slijtage of veroudering niet meer zo mooi uit als vroeger? Dan is het glasatelier in te schakelen voor een restauratie. Na de restauratie ziet het glas er weer zo goed als nieuw uit en kun je er weer vele jaren van genieten.

Glas in lood repareren
Natuurlijk ben je erg zuinig op het glas in lood, maar toch kan het kapot gaan. Stoot je een keer te hard tegen het glas aan, dan kan er bijvoorbeeld een barst in komen. Zijn de kinderen buiten met een bal aan het spelen en komt de bal door het raam, dan sneuvelt het prachtige glas helaas ook. Gelukkig hoef je niet met dit kapotte glas te blijven zitten, want Glasatelier Honebeek kan kapotte ramen op vakkundige wijze repareren. Zelfs de grootste beschadigingen kunnen met een reparatie verholpen worden.

Heb je glas in lood te repareren, dan zie je het verschil tussen het gerepareerde en het authentieke glas niet. Dit komt omdat het gerepareerde deel van het glas verouderd wordt volgens een specifiek verouderingsproces. Het glas lijkt dus oud, maar is in feite nieuw. Dit betekent dat het nog vele jaren mee gaat, maar wel dezelfde authentieke uitstraling heeft als het oudere deel van het glas in lood.

1 Comment

 1. Bart schreef:

  Bedankt voor het plaatsen van het artikel, zeer interessant.

  Zelf heb ik geen glas in lood, maar ik heb het wel altijd al mooi gevonden. Misschien komt dit ook wel omdat mijn groot ouders flink wat glas in lood hadden.

  Maar in de loop der jaren zijn er ook een aantal panelen stuk gegaan. Ik denk dat ik die panelen op deze manier ga laten repareren. Ik vind het zo zonde om die kapotte panelen in de kast te stoppen omdat ze stuk zijn, om er vervolgens niet meer naar om te kijken.

  Ik denk dat het zeker een reparatie waard is.

  Groetjes en bedankt,

  Bart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *