Wat moeten de havens zonder een container handler?

Crane machine for sale: Wanneer je wel een extra arm kan gebruiken
21 mei 2019
Gebruik jij angelus leerverf
23 mei 2019

Overal te wereld worden de container handlers gebruikt en eigenlijk zouden wij niet zonder kunnen. Wat maakt deze machine zo interessant? En wat kan je er allemaal mee. De drie meest voorkomende havenmachines worden hieronder toegelicht.

Empty container handler
Vraag je je wel eens af hoe het in hemelsnaam kan dat er in de havens tien rijen containers strak naast elkaar staan en dan ook nog eens acht hoog? Dat kan allemaal door de empty container handler. Deze machine pakt de containers met gemak op door aan de voorkant de arm vast te klikken met een pin aan de container. Omdat de containers leeg zijn kan de machine met gemak twee containers per keer oppakken. Dit zorgt voor efficiëntie in de havens aangezien er snel schoon schip gemaakt moet worden voor al het andere werk wat aan komt varen.

Loaded container handler
De loaded container handler heeft een andere insteek dan de empty container handler. Dit komt omdat de loaded containers met meer beleid en zorgvuldigheid opgepakt moeten worden. Daarnaast zijn deze containers zwaarder waardoor het gewicht gelijker verdeeld moet worden. Deze handler pakt daarom de containers niet aan de voorkant, maar juist aan de bovenkant. De containers kunnen bij deze machine tot zes hoog worden op- of afgestapeld. Daarnaast hebben deze handlers over het algemeen meer vermogen en kracht. De echte grote jongens!

Reach stacker container handler
De reach stacker container handler heeft zoals de naam al een beetje verklapt een groter bereik. Waar de empty en de loaded handlers alleen op de eerste rij containers kan plaatsen, kan de reach stacker tot wel twee rijen verder komen. Dit is erg handig om de ruimte in de haven gelijkmatig te kunnen verdelen. Deze machine werkt met een lange arm die uitschuifbaar is. Hij pakt net als de loaded handler de containers aan de bovenkant op. Door zijn uitschuifbare arm kan hij de containers verder plaatsen dan de empty en loaded handlers.

Conclusie
Al met al heeft elke handler zijn eigen voordelen en zijn ze dus ook allemaal onmisbaar in de haven. Dit allemaal om jouw gekochte kleding of  tuinmeubelen uit China te laten transporteren naar Europa. De transportwereld kan niet zonder ze!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *