Wat je het beste kunt doen voor je huis

De beste makelaar in Maastricht
19 juli 2019
Jouw kamer en suite
25 juli 2019

Je huis en al het interieur dat het bezit is natuurlijk je pronkstuk. Het geeft een weerspiegeling van wie je bent, waar je voor staat en wat je mooi vind. Het is dan ook doodzonde als er iets mee gebeurd. Toch kan dat nooit volledig uitgesloten worden en het is daarom verstandig om je te verzekeren. Er zal hieronder een kort overzicht geboden worden over hoe jij jouw pronkstuk het beste kunt verzekeren.

Het huis zelf
Allereerst, is het natuurlijk belangrijk om je huis te verzekeren tegen schade door bijvoorbeeld een brand of een storm. Het is verschrikkelijk om te denken dat jouw huis iets overkomt, maar nooit onmogelijk. Een opstalverzekering verzekert jouw huis tegen dergelijke schade. Je krijgt dan door de verzekeraar een bedrag uitgekeerd die jou helpt om je huis langzaam aan weer mooi te maken. Bovendien zit bij deze verzekering ook een vergoeding voor dergelijke spullen inbegrepen. Zo kan ook de mooie vaatwasser die in jouw keuken is geplaatst binnen deze verzekering vergoed worden. Toch zul je voor de daadwerkelijke vergoeding van het interieur een ander soort verzekering af moeten sluiten.

De inboedelverzekering
De naam zegt het eigenlijk, deze verzekering sluit je af om je inboedel te verzekeren tegen schade en diefstal. Naast het mooie interieur van je huis kunnen ook andere spullen, waaronder elektronica, vergoed worden. De te betalen premie is vaak bij een inboedelverzekering niet zo hoog. We hebben het hier over slechts enkele euro’s in de maand. Het kan daarom nooit kwaad om deze verzekering af te sluiten, omdat je over het algemeen meer geld terugkrijgt dan dat je betaald. Daarbij is het is belangrijk om een verzekeraar te hebben die waarde garant staat. Dit houdt in dat de verzekering je daadwerkelijk de waarde die op dat moment aan de spullen gebonden is, uitkeert.

Aanvullende kostbaarhedenverzekering
Toch is met een inboedelverzekering nog niet alles gedekt. De echte waardevolle dure spullen worden vaak niet volledig door een inboedelverzekering gedekt. Om er toch zeker van te zijn dat je kostbare bezittingen echt goed verzekert zijn, kun je een aanvullende kostbaarhedenverzekering afsluiten. De vergoeding is bij deze verzekering vaak ruimer dan bij een inboedelverzekering, wat natuurlijk heel fijn is bij schade of diefstal van waardevolle spullen. Mocht je telefoon dus echt veel waard zijn, is het wellicht verstandig om deze verzekering af te sluiten. Ook dure kunstwerken van beroemde kunstenaars kunnen hieronder vallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *