Wat is een verlaagd plafond?

Weet raad met laminaat: dit kun je doen met restanten
27 juni 2019
Verduurzaming hout
2 juli 2019

Een zwevend plafond is een extra plafond dat aan het echte plafond is geïnstalleerd. Verlaagde plafonds zijn enorm aan populariteit gestegen en vanwege de eenvoudige constructie die overal toepasbaar zijn. Het frame bestaat uit een skelet van metalen T-profielen die met binddraden of beugels aan het echte plafond hangen. Tegels of plafondpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, maar de meest gangbare zijn 60x60cm en 120×60 cm. Die worden vervolgens in het frame gelegd, waardoor ze perfect op hun plaats blijven liggen door het T-profiel en vormen zo het verlaagde plafond.

Verlaagde plafonds zijn eenvoudig te installeren in een winkel of woning. Een beetje doe-het-zelver zal zijn hand er niet voor omdraaien. Maar echter om de veiligheid te garanderen, is het echter verstandig om een goedgekeurd bedrijf in dienst neemt om het verlaagde plafond te installeren. De keuze van ophanging is vrij uiteenlopend en maakt het kiezen ervan ook wat moeilijker. Aangezien je het plafond kan afgehangen, vrijdragend of gespannen kan installeren. Alleen al daarom kun je beter met erkende installateur in zee gaan.

Waarom een verlaagd plafond nemen?
Een verlaagd plafond is een ideale methode om slecht uitziende plafonds uit het zicht weg te werken. Bovendien uit het zicht werken van afvoerpijpen, elektriciteitsleidingen en kabels kan een goede reden zijn om een verlaagd plafond te nemen. Voorkom hoge kosten aan opknapbeurten, een verlaagd plafond is dan financieel gezien de beste optie. Daarentegen, let goed op met de aankoop van een nieuw huis, waar al een verlaagd plafond in zit. Vraag om de plafondpanelen weg te halen, zodat je niet voor een verrassing komt te staan.

Met een conventioneel plafond kunnen de kosten al gauw oplopen als het gerepareerd moet worden. Met een verlaagd plafond is dit een fluitje van een cent. Het vereiste aantal plafondpanelen zijn makkelijk te verwijderen en opnieuw terug te plaatsen, nadat de reparaties zijn uitgevoerd. Deze plafonds zijn populair, omdat ze goedkoper zijn in aanschaf en onderhoud, waar het renoveren van je echte plafond niet tegenop kan.

Een verlaagd plafond biedt voordelen
Een van de voordelen is geluidsbestrijding als er sprake is van geluidsoverlast. Last van de bovenburen of is je huis buitengewoon gehorig, een verlaagd plafond met steenwol of glasvezel installeren doet wonderen, je kunt alle geluiden die niet gewenst zijn blokkeren. Het maakt ook eenvoudige installatie van verlichting mogelijk. Verlichting, ventilatoren en afzuiging zijn gemakkelijk in een verlaagd plafond toe te passen. Plafondpanelen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, van glad tot motief, verschillende kleuren en materiaal zoals kunststof, hout, vezel en composiet.

Veel verkrijgbare plafondpanelen voldoen aan brandveiligheid, doordat ze zijn vervaardigd van een brandvertragend materiaal. Maar een verlaagd plafond is er niet alleen voor de praktische kanten, het oog wil ook wat. Het doet daarom ook kantoren en winkels er gelikt en strak uitzien. Wil je zo’n plafond toepassen in een ruimte waar meer vocht aan te pas komt zoals een badkamer, veel van de verkrijgbare plafondpanelen zijn vochtbestendig. Zodat de schimmels en meeldauw geen kans krijgen om toe te slaan. Het veranderen van de atmosfeer en het besparen op je energierekening van je huis, doe je met een verlaagd plafond.

Bron: stylishcolors.eu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *