Wat is een brandwerende kluis?

Je auto beschermen tegen extreme weersomstandigheden doe je zo
20 juli 2018
Veilig werken met rolstellingen
2 augustus 2018

Er wordt vaak gedacht dat iedere kluis brandwerend is, terwijl dat per definitie niet het geval is. Een kluis is pas echt brandwerend als deze gecertificeerd en getest is volgens een brandwerende norm.

Om duidelijkheid te scheppen wat nou wel en niet een brandwerende kluis is, vertellen wij in dit artikel wat een brandwerende kluis is. Ook vertellen we wat je ervan kan verwachten, waar je op moet letten tijdens de aankoop en waar je het beste een brandwerende kluis kan kopen.

Wat is een brandwerende kluis?
Een brandwerende kluis is een kluis die gedurende een bepaalde tijd bescherming biedt tegen de gevolgen van brand. Een brandwerende kluis beschermt dus tegen temperatuur, vocht en puin. Bij het kiezen van een brandwerende kluis moet je vooral letten op de certificatie van de kluis.

Daarnaast heb je verschillende prijsklassen als het gaat om kluizen. Hierbij geldt in de meeste gevallen: hoe duurder de kluis, hoe hoger de kwaliteit. Het is dus niet verstandig om te kiezen voor de goedkoopste kluis als je waardevolle spullen optimaal wilt beschermen tegen brand.

Kwaliteitscontrole
Fabrikanten krijgen een papieren certificaat uitgereikt wanneer een kluis voldoet aan de wensen en eisen van een brandwerende kluis. Het fabricageproces staat onder toezicht van het certificeringsinstituut, zodat je weet dat de kluizen van hoge kwaliteit zijn. Dit wordt onder andere steekproefsgewijs gecontroleerd.

Brandwerende kluis kopen
Nu je weet waar je op moet letten bij het aanschaffen van een brandwerende kluis is het belangrijk om een erkende dealer te vinden. Op kluis-kopen.nl vind je de hoogste kwaliteit brandwerende kluizen van bekende merken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *