Wanneer is uw cv-ketel aan vervanging toe?

Waarom een groendak combineren met EPDM dakbedekking?
1 maart 2018
CAD-trainingen in heel Nederland
29 maart 2018

Door de jaren heen zal uw cv-ketel steeds verder verslechteren. Denk aan losse onderdelen die versleten raken, het rendement wat in vergelijking met andere modellen steeds minder wordt, enzovoorts. Wij spraken met een loodgieter in Amstelveen, die ons meer kon vertellen over de noodzaak van het vervangen van cv-ketels. Wanneer is uw cv-ketel aan vervanging toe? Hoe merkt u dat uw cv-ketel steeds minder wordt? Enzovoorts.

Tot nu toe was het heel gebruikelijk om voor een losse cv-ketel en losse boiler te kiezen. De loodgieter raadt consumenten echter aan om de aanschaf van een combiketel te overwegen. Met een combiketel profiteert u van lagere energie- en onderhoudskosten. Dit valt te verklaren door het hogere rendement van deze combiketels.

Onderhoud aan de cv-ketel uitvoeren
Het is verstandig om uw huidige cv-ketel zeker eens per twee jaar te laten onderhouden. Op het moment dat er steeds vaker een cv-ketelreparatie moet worden uitgevoerd, kan het overwegen van een nieuwe cv-ketel de moeite waard zijn. Het is op zo’n moment niet langer rendabel om uw cv-ketel te blijven onderhouden. Verstandiger is het om de cv-ketel te laten vervangen. Zo hoeft u deze minder vaak te onderhouden en worden vervelende storingen in de cv-ketel voorkomen. Het verschilt per cv-ketel wanneer het laten repareren van het model niet langer rendabel is. Dit hangt onder meer van de kwaliteit van uw cv-ketel af.

Kies voor een hoger rendement
Een andere reden om over te stappen naar een nieuwe cv-ketel is het verbeteren van de duurzaamheid van uw woning. Met een nieuwe cv-ketel profiteert u doorgaans van een hoger rendement. Dit betekent dat het uw cv-ketel minder energie kost om de ruimtes binnen uw woning op te warmen. Naast het vervangen van uw cv-ketel zou u ook voor het vervangen van uw radiatoren kunnen kiezen. Wist u dat vloerverwarming voor een veel effectievere opwarming van uw ruimtes zorgt?

Zoals eerder beschreven kiest men steeds vaker voor een combiketel. Bij een combiketel worden twee losse apparaten met elkaar gecombineerd tot een nieuw apparaat. Zo hoeft u voortaan maar een apparaat te onderhouden, in plaats van twee losse apparaten. Laat u door een loodgieter adviseren over de mogelijkheden die u heeft als u uw cv-ketel wilt laten vervangen. Loodgieters hebben een goed beeld van de cv-ketels die momenteel erg populair zijn.

1 Comment

 1. Bart schreef:

  Bedankt voor het plaatsen van dit interessante artikel.

  Ik kan me zeker vinden in jouw stijl van schrijven, het is makkelijk om het te begrijpen.

  In dit blog heb ik zeker wat kunnen leren over cv-ketels.

  Alleen heb ik een vraag, hoe zorgt vloerverwarming voor een veel effectievere opwarming van een ruimte.

  Groetjes,

  Bart

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *