Starten van je eigen bouwbedrijf
6 oktober 2017
Met deze verhuistips creëer je rust
6 oktober 2017

Vlaggenmasten worden gebruikt om een vlag hoog mee op te hangen dit kan zowel horizontaal als verticaal. Vlaggen worden al sinds eeuwen gebruikt. Een vlag dwingt op mijn zijn eigen manier respect af bij anderen. Veel bedrijven kiezen ervoor om hun logo op een vlag te laten drukken zo zien mensen wat voor bedrijf het is. Een vlag trekt op een goed manier de aandacht die op deze manier een soort verijdeld reclamebord word. Maar bij een vlag hoort natuurlijk een goeie vlaggenmast en die heb je in verschillende soorten materialen. De verschillen in prijzen hangen af van wat voor soort vlaggenmast je koopt en bij welke leverancier.

Houten
Houten vlaggenmasten stammen uit de tijd van de zeevaart en was vroeger de enige mast die geproduceerd werd. Omdat het vroeger veel tijd kostte om deze houten vlaggenmasten te produceren en ze vrij zwaar waren kwam men met de opkomst van aluminium en polyester vlaggenmasten. Nu de dag moeten houten vlaggenmasten het meer hebben van hun uitstraling.

Polyester
Om de productie van de vlaggenmast te versnellen kwam men met een lichter materiaal: Polyester ook wel genoemd kunststof vlaggenmasten. Deze vlaggenmast is gemaakt van glasvezelversterkt polyester en heeft een modernere uitstraling. Deze mast heeft een conische verloop, dit houdt in dat de onderkant breed is en naar boven toe smaller wordt. De vorm van deze mast maakt de mast bestendig tegen elk weertype.

Aluminium
In tegenstelling tot de polyester vlaggenmast heeft de aluminium vlaggenmast een cilindrische vorm, dit houd in dat de diameter onderaan net zo groot is als bovenaan. Een aluminium vlaggenmast geeft sneller een jachthaveneffect, dit komt door het duidelijk tikken van het koord tegen de mast. En kan alleen in het wit worden gekocht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *