Verbouwingen die je woningwaarde kunnen verhogen

Een hoge kwaliteit gietvloer voor een lage prijs?
4 januari 2019
Tips om warm te blijven als je ’s winters buiten werkt
17 januari 2019

Er zijn meerdere redenen waarom je een huis zou gaan verbouwen. Dit kan je bijvoorbeeld doen omdat je zelf graag een aantal vernieuwing wilt zien in en rond het huis om prettiger te kunnen wonen. Wat ook een reden van verbouwen kan zijn, is omdat je graag je woningwaarde wilt laten stijgen, hierdoor word je huis meer waard en kan je hem voor meer verkopen.

Werk je achterstallig onderhoud weg
Waar mensen vaak snel kritisch over zijn tijdens de zoektocht naar een nieuw huis, is achterstallig onderhoud. Om er voor te zorgen dat potentiële kopers niet afhaken is het belangrijk om dit achterstallige onderhoud op tijd weg te werken. Dat zijn bijvoorbeeld lekkages of scheuren in muren die er voor kunnen zorgen dat je huis minder waard wordt. Wanneer je er voor zorgt dat deze niet meer te vinden zijn en alles in een mooie en nette staat is zorgt dit al snel dat je woning meer waard wordt.

Richt je woonkamer opnieuw in
Een van de belangrijkste kamers in je huis waar je waarschijnlijk de meeste tijd in spendeert is je woonkamer. Het is daarom niet gek dat als je de woonkamer gaat verbouwen je woning gaat stijgen in waarde. Omdat smaken bij veel mensen verschillen is het lastig om een goede woonkamer te hebben die voor iedereen de juiste uitstraling heeft. Het is daarom handig om voor een woonkamer te gaan die er fris en schoon uit ziet.

Meer woonbare ruimtes
Wanneer je er voor zorgt dat je meer woonbare ruimtes in een huis krijgt wordt de oppervlakte van je huis ook automatisch groter en gaat de prijs automatisch omhoog. Je kunt meer woonruimte creëren door bijvoorbeeld een serre te maken in je tuin of door je garage te verbouwen naar een woonbare ruimte. Wat ook een goed voorbeeld is van het vergroten van je woonruimte is om je zolder te verbouwen tot bijvoorbeeld een slaapkamer. Wanneer je dan ook nog eens een dakkapel op je dak monteert stijgt je waarde nog eens extra hard.

Verbouw de tuin
Bij het verbouwen van je huis om daar een hogere woningwaarde uit te krijgen, is het belangrijk om niet te tuin te vergeten. Ondanks dat de grootte van de tuin een belangrijke rol speelt in de waarde van je huis, is het ook belangrijk dat hij er goed verzorgd uit ziet. Zorg er daarom voor dat er mooie planten in de tuin staan, dat er mooie bestrating ligt en dat er tuinverlichting aanwezig is. Doordat je tuin er verzorgd uit ziet heeft het een mooi visitekaartje waardoor dit ook meer potentiële kopers kan aantrekken die bereid zijn om hogere prijzen te bieden. Wanneer je de woningwaarde wilt verhogen van je tuin kan je er voor kiezen om een zwembad aan te leggen of om een mooie tuinhuis in je tuin te plaatsen.

Bereken je waarde van jou woning om er achter te komen wat je woning nu waard is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *